Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ohjelma, joka on muuttumaton kuin joulu

Radio ja TV
 
Tatu Lertola
Tom Wentzel on täydellinen valinta joulun ääneksi.
Tom Wentzel on täydellinen valinta joulun ääneksi. Kuva: Tatu Lertola
Arvio: jouluohjelma
Jouluna, Suomi 1992
Radio 1 klo 22.05

Joulu on monille juhlista muuttumattomin. Sen vietto perustuu perinteisiin: syödään samoja ruokia, lauletaan samoja lauluja ja tehdään asiat samalla tavalla. Siitä syntyy turvallisuuden tunne.

Harri Huhtamäen ohjaama radioteos Jouluna on yhtä muuttumaton. Se on esitetty Radioateljeessa jouluisin vuodesta 1992 alkaen. Tunnen ihmisiä, joille kyseisen ohjelman kuuntelu on osa joulun rutiineja.

Radioateljeella on vastaavia ohjelmia usealle muullekin juhlapyhälle. Jouluna on niistä vanhin. Huhtamäki lupaa, ettei ohjelmassa "taatusti kuulla mitään, mikä poikkeaisi oikeasta joulusta".

Niin lapsille kuin aikuisillekin soveltuva ohjelma koostuu klassisista joulukertomuksista sekä joulumusiikista, jossa on sekä uskonnollisia että uskonnottomia kappaleita. Monet kertomuksista ovat lasten- ja nuortenkirjailija Anni Swanin (1875–1956) kynästä. Tunnetuin lienee ikiaikaisen opetuksen sisältävä Joulu-ukko osaton, jonka neuvoa kaiken hyvän jakamisesta ihmiskunta ei vieläkään ole täysin sisäistänyt.

Radioateljeen kantaviin voimiin 1980- ja 1990-luvuilla kuulunut Tom Wenzel on aivan täydellinen valinta oikean joulun ääneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat