Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irstas Salovaara valloitti nuorison

Radio ja TV
 
Pertti Salovaara veti 1990-luvun alussa SaloVaara-nimistä radio-ohjelmaa.
Pertti Salovaara veti 1990-luvun alussa SaloVaara-nimistä radio-ohjelmaa.

"Päevää!" Sieltä se kajahti, Radiomafian tuutista, joka ikinen perjantai-ilta. Pertti Salovaaran ääni reilulla raahelaisnuotilla ja hengästyttävällä puhetahdilla.

Ja nuoriso kuunteli. Kyläraitteja rinksaavissa karvanoppa-autoissa ei enää soitettukaan kasetteja vaan radiota. Kotibileissä äänilevyt kaivettiin esiin vasta yhdeksän jälkeen.

Suoraa SaloVaara-lähetystä seurasi parhaimmillaan puolet kaikista sillä hetkellä radiota kuunnelleista suomalaisista. Kun muina arki-iltoina kuuntelijakäyrä oli tasaisen laskeva, perjantai-illoissa oli piikki, jota Radiomafian johto kutsui nimellä "Salovaaran hammas".

Salovaara kuulosti jo parikymppisenä irstaalta äijältä. Päällimmäisenä ohjelmasta muistuvat mieleen pikkutuhmat vihjailut alaikäisille naissoittajille. Mistä siis moinen suosio?

Vastaus on yksinkertainen. Yleisönsä osallistanut ohjelma oli sosiaalinen media ennen sosiaalista mediaa. Puhelinlinjat täyttyivät tutuiksi tulleista vakisoittajista ja kaikenkarvaisista bileraporteista.

Kuuntelijoista muotoutui yhteisö, joka muun muassa alkoi sämplätä SaloVaarasta nauhoitetuista katkelmista kotikutoista "megamixeiksi" kutsuttua tanssipoppia.

Sittemmin Pertti Salovaara rekrytoitiin Radio Novalle. Sininen eläintarha ja Salovaara liikenteessä eivät kuitenkaan olleet enää ollenkaan sama juttu kuin SaloVaara.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat