Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei tätä niin vakavasti kannattaisi ottaa

Radio ja TV
 
Leena Ojala Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Nyt-liitteen toimittaja.

Autenttista ja uskottavaa. Sellaista me katsojat haluamme tv-fiktion olevan. (Toiminta- ja fantasiasarjat ovat asia erikseen – sekä romanttinen draama. Siinä lopun tulee aina olla onnellinen, oli se sitten uskottavaa tai ei.)

Taiteellinen vapaus toki sallitaan, mutta virheitä emme siedä. Silloin hermostumme. Ei se silti ole ilkeyttä vaan puhdasta rakkautta lajiin: kun pitää jostain tosi tosi paljon, haluaa sen olevan täydellinen.

Virheitä kuitenkin sattuu, se on inhimillistä. Ja kun sattuu, pisimmälle kantaa huumori. Siitä on parikin tuoretta todistetta tältä syksyltä.

Downton Abbeyn tekijöille sattui viime elokuussa nolo moka. Viidennen kauden pressimateriaaliin päätyi potretti, jossa lordi Granthamin ja lady Edithin taustalla takan reunuksella komeilee muovipullo. Siinä jäivät toiseksi ne pikkuvirheet ("Sana poikaystävä keksittiin englannin kieleen vasta vuonna 1933."), joista sarjaa aiemmin oli arvosteltu.

Kuvasta tuli tietenkin nettihitti ja pieni kohu, mutta möly laantui nopeasti, kun sarjan näyttelijät julkaisivat Instagramissa humoristisen ryhmäkuvan, jossa nostelevat vesipulloja.

Samaa henkeä on Downton Abbeyn tuoreella, hillittömän hauskalla hyväntekeväisyysvideolla (katso se osoitteesta vimeo.com/ 115023404).

"Ei tätä nyt niin vakavasti kannata ottaa", tuntuu videon viesti kuuluvan. Niinpä.

Tilannetajua löytyy onneksi Suomestakin. Sairaalasarja Sykettä on mainostettu huolella tehdyksi ja todenmukaisuuteen pyrkiväksi – jollaisena se meille taviskansalaisille kyllä näyttäytyykin. Vaan ei alan ammattilaisille: postia lääketieteellisistä asiavirheistä on tuotantoyhtiöön kuulemma tullut.

Mutta Sykkeen tuotantoyhtiö Yellow Films ei ottanutkaan syytöksistä nokkiinsa vaan reagoi oivalla tavalla. Se julisti avoimen Bongaa virheet! -kilpailun, jonka voittaa eniten sarjan jaksoista 6–10 virheitä löytänyt ryhmä. (Vastausaikaa on 7. 1. saakka, lisätiedot yle.fi/syke.)

Eli jos pillastuit siitä, että sarjan avausjaksossa kuolleen potilaan monitorissa sydänkäyrä näytti asystolea mutta happisaturaatio oli silti 96 prosenttia (= sarjan tekijöiden esimerkki), tämä on sinun kilpailusi. Pääpalkintona on Syke-mukisetti.

Me muut jatkakaamme tyytyväisinä sarjan parissa. Autuaita ovat tietämättömät.

Leena Ojala leena.ojala@hs.fi
Kirjoittaja vaanii epäloogisuuksia
dekkarisarjoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat