Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Youtubekin suunnittelee kuukausimaksua

Radio ja TV
 

Youtubea pidettiin pitkään lähinnä valtavana rahareikänä Googlelle, mutta todellisuudessa se on jo aikamoinen tulonlähde. Tänä vuonna yhtiö ansaitsi Youtube-mainoksista arviolta 2,8 miljardia euroa.

Aika hyvin videopalvelulta, josta Google maksoi 1,3 miljardia euroa kahdeksan vuotta sitten. Silti uusia rahantekokeinoja etsitään koko ajan.

Youtubessa kunkin tekijän videot muodostavat oman kanavan, jonka voi tilata eli lisätä palvelun etusivulle, jotta uudet videot näkee helposti. Osa videontekijöistä on tehnyt kanavistaan maksullisia, mutta valtaosa on edelleen katseltavissa ilmaiseksi.

Lehtitietojen mukaan Youtube suunnittelee kuukausimaksullista tilausmallia, jossa maksajat pääsisivät eroon mainoksista. Samaa mallia eli mainosten puuttumista sovelletaan musiikkivideoiden kanssa Youtuben Music Key -palvelussa, joka on testikäytössä Suomessakin. Tilausmaksu on kymmenen euroa kuussa.

Mainosmallissa on omat heikkoutensa, joista suurin liittyy tulonjakoon Youtuben ja tekijöiden välillä.

Uusin kilpailija on videopalvelu Vessel, jonka perustaja Jason Kilar on houkutellut Youtube-tähtiä palveluunsa lupaamalla heille isomman osuuden tuloista. Youtube ottaa rahoista nykyään 45 prosenttia.

Vesselin ideana on, että uusimmat videot näkee siellä kolme päivää aiemmin kuin mistään muualla. Palvelu ei ole ilmainen, vaan se maksaa 3 dollaria (2,5 euroa) kuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat