Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kosmonautit lopettivat kiertoradan lakipisteeseen

Radio ja TV
 
Lasse Kurki
Janne Haavisto (vas.), Mikko Lankinen, Tom Nyman ja Matti Pitsinki olivat Laika & The Cosmonauts.
Janne Haavisto (vas.), Mikko Lankinen, Tom Nyman ja Matti Pitsinki olivat Laika & The Cosmonauts. Kuva: Lasse Kurki
Arvio: dokumentti
Last Day in the Office, Suomi 2010
Ohjaus Mikko Mäkelä
Teema klo 20.00

Rautalankaiseen rockiin erikoistunut helsinkiläinen Laika & The Cosmonauts kiersi maata paljon kauemmin kuin neuvostoliittolainen nimikaimansa, sekarotuinen satelliittikoira Laika. Mutta loppu tuli lopulta myös yhtyeelle. Samalla miehistöllä kaikki vuotensa (1987–2008) esiintynyt kvartetti teki viimeisen keikan marraskuussa 2008 Teksasin Austinissa. Sieltä sen kulttimaineinen Amerikan-valloitus myös alkoi onnellisen sattuman oikusta jo vuonna 1991 eli huomattavasti aikaisemmin kuin Suomen valtio havahtui tukemaan rockmusiikin vientiä.

Ohjaaja Mikko Mäkelä taltioi omatoimisten ja omintakeisten soittajien pitkät jäähyväiset dokumenttiin Last Day in the Office, jossa jokainen – rumpali Janne Haavisto, kitaristi Mikko Lankinen, basisti Tom Nyman ja urkuri-kitaristi Matti Pitsinki – saa muistella erikseen myös yhtyeen vaiheita.

Varsinkin keikkatodellisuutta mukavasti valaisevan tarinan ytimessä on musiikki, joka olisi monien kuuntelijoiden mielestä kestänyt vielä useammankin kierroksen. Mutta Laika & The Cosmonauts päätti lopettaa uransa huipulle, kiertoratansa lakipisteeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat