Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moniongelmaiset sekopäät touhuavat lentokoneessa

Pedro Almodóvarin viimeisin elokuva on vähän hutiloiden tehty ultrakevyt komedia

Radio ja TV
 
Yle
Stuertit Joserra (Javier Camara) ja Ulloa (Raul Arevalo) tarjoavat meskaliinia kyllä matkustajillekin.
Stuertit Joserra (Javier Camara) ja Ulloa (Raul Arevalo) tarjoavat meskaliinia kyllä matkustajillekin. Kuva: Yle
Arvio: elokuva
Matkarakastajat ★★★
Los amantes pasajeros, Espanja 2013
Ohjaus Pedro Almodóvar
Pääosissa Javier Cámara, Antonio de la Torre, Raúl Arévalo, Carlos Areces, Hugo Silva, Lola Duenas, Cecilia Roth, Guillermo Toledo
Teema keskiviikkona klo 21.00

Pedro Almodóvar on tavallaan Espanjan Woody Allen. Samaan tapaan hänkin on saanut yleisön rakastamaan aluksi hulluja komedioitaan, ja siitä lähtien häneltä on odotettu kunnon nauruja.

Molemmat ohjaajat ovat kuitenkin olleet tuotteliaita, ja uralle on mahtunut vakavampiakin sävyjä, piti yleisö niistä tai ei.

Almodóvar on ollut välillä hyvinkin totinen, ja esimerkiksi hänen vuoden 2011 elokuvansa Iho jossa elän oli oikeastaan trilleri. Mutta viimeisin Matkarakastajat on pitkästä aikaa täysin estoton komedia, jossa ei ole järjen häivää.

Siinä mielessä se epäilemättä vastaa monen Almodóvar-fanin pitkään odotukseen.

Valitettavasti ohjaajamestari on kuitenkin tehnyt hupailunsa niin kevyellä otteella, suorastaan hutiloiden, ettei se yllä lähellekään hänen parhaita komedioitaan.

Mutta jos sen ottaa yhtä kevyesti eikä odota liikoja, se on ihan hauska. Ehkä tämä vain oli sitä, mitä Almodóvar itse juuri nyt kaipasi.

Idea on yksinkertainen: laitetaan sopiva määrä hulluja samaan lentokoneeseen. Lentoemäntinä on kolme homomiestä, eikä ohjaamossakaan ihan tarkkaan tiedetä, mihin suuntaan ollaan kallellaan.

Kone joutuu hätätilanteeseen eikä voi laskeutua, joten lennon aikana ehditään käydä läpi bisnesluokan matkustajien kaikki ongelmat. Turistiluokka on huumattu relaksanteilla.

Matkassa on muun muassa keski-ikäinen neitsyt, jolla on taipumusta vaistota asioita, tunnettu näyttelijämies, joka selvittää naissuhteitaan lentokoneen puhelimen välityksellä, herkkä liikemieshuijari sekä henkensä puolesta pelkäävä nainen, jonka ammatti valkenee vasta loppupuolella.

Koneen henkilökunta vetää viinaa minkä ehtii, eikä epäröi tarjoilla koko porukalle meskaliinia, jonka yksi matkustajista kaivaa peräaukostaan.

Sitä seuraa lyhyt sessio, jossa kaikki saavat seksiä. Muuten elokuvassa ei juuri hekumoida, vaikka seksistä puhutaankin koko ajan.

Matkarakastajat on sikäli turhauttava katsomiskokemus, että jokainen tietää Almodóvarin aiempien elokuvien perusteella, mikä siinä pitäisi naurattaa.

Juuri kun odottaa, että elokuva lähtisi liikkeelle, se tuntuu vain jumittuvan paikoilleen kuin se onneton lentokone, jolle ei löydy laskeutumiskenttää.

Käsikirjoituksessa ei ole juuri muuta tasoa kuin homohuumori ja muu sekoilu, henkilöt ovat yksi- tai korkeintaan kaksiulotteisia, ja komedian rytmikin on hukassa.

Tällä kertaa Almodóvarilla ei ole ollut sydän mukana elokuvanteossa.

Almodóvarin elokuvien tutuista näyttelijöistä on mukana Cecilia Roth (Kaikki äidistäni), ja tarkkanäköinen ehtii huomata heti alussa Antonio Banderasin ja Penélope Cruzin.

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat