Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi kiinnostava rikossarja tulee Norjasta

Radio ja TV
 
Viggo Lustilla (Kyrre Haugen Sydness) taitaa olla kuudes aisti.
Viggo Lustilla (Kyrre Haugen Sydness) taitaa olla kuudes aisti.
Arvio: poliisisarja
Kuudes aisti
Det tredje øyet, Norja 2014
Pääosissa Kyrre Haugen Sydness, Ida Elise Broch
Nelonen torstaina klo 21.00 ja 22.00

Norjalaisilla tv-tuotannoilla menee nyt hyvin. Suomalaisetkin ovat voineet katsoa muun muassa Varg Veumia ja Lilyhammeria. Tuore Kuudes aisti on Norjan kaupallisen TV2:n tuotanto, ja siksi se on päätynyt Neloselle Yle Femin sijasta. Muissakin Pohjoismaissa on nähtävissä, että laatusarjoja ei enää valmistu pelkästään julkisen palvelun piirissä.

Kuudennen aistin kymmenen osaa nähdään aina kaksi jaksoa kerrallaan. Päähenkilö on poliisi Viggo Lust, jolla on vaivanaan selvittämätön trauma. Hänen pieni tyttärensä katosi mystisesti, eikä hän pystynyt selvittämään rikosta. Tyttö on edelleen hukassa, vaimo uudelleen naimisissa ja raskaana. Tyttären tapauksen selvittäminen on sarjan pitkä kaari, johon alkaa nivoutua muita tapauksia.

Viggo on ollut tyttären katoamisesta lähtien sekoamisen partaalla, mutta tekee silti töitään. Sarjan alussa hän saa uuden työparin, Marin, joka on vasta tullut alalle mutta tarttuu rohkeasti tehtäviinsä. Viggo alkaa nähdä enneunia, joissa hän saa vihjeitä rikosten selvittämiseksi. Mari kiinnostuu Viggon taustasta ja tarkkailee hänen työmetodejaan.

Sarjan konsepti on aika onnistunut yhdistelmä rikossarjaa ja paranormaalia vivahdetta, vaikka enneunista voikin vielä tulla kerronnallinen rasite. Vimmainen Viggo on vähän turhankin tyypillinen moderni poliisihahmo, mutta hänet ja muutkin hahmot on silti tehty kiinnostaviksi, ja näyttelijätkin ovat vakuuttavia.

Norjan kieli alkaa vähitellen herättää samanlaisia mielihyvän tuntemuksia kuin tanska.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat