Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suosikkisarja jatkuu ilman päähenkilö Jenniferiä

Radio ja TV
 
Yle
Chummy (vas.), sisaret Evangelina ja Monica Joan, Cynthia Miller, Patsy Mount, Trixie ja sisar Julienne viettävät joulua.
Chummy (vas.), sisaret Evangelina ja Monica Joan, Cynthia Miller, Patsy Mount, Trixie ja sisar Julienne viettävät joulua. Kuva: Yle
Arvio: draamasarja
Hakekaa kätilö! -jouluspesiaali
Call the Midwife, Britannia 2014
Käsikirjoitus Heidi Thomas
Pääosissa Vanessa Redgrave, Miranda Hart, Helen George, Bryony Hannah, Jenny Agutter, Pam Ferris, Laura Main, Stephen McGann, Ben Caplan, Emerald Fenner
TV1 klo 19.00

Hakekaa kätilö! -sarjasta on tullut BBC:lle suuri menestys, jota katsotaan Yhdysvaltoja myöten. Tänään nähdään sarjan tuore jouluspesiaali, ja helmikuusta alkaen TV1 esittää sarjan neljännen kauden upouudet jaksot. Viideskin kausi on tekeillä.

Jatkoa on siis luvassa, vaikka päähenkilö Jennifer kirjoitettiin ulos kolmannen kauden lopussa.

Sarja perustuu sairaanhoitaja Jennifer Worthin muistelmiin, joissa hän kuvaa nuoruusvuosiaan itälontoolaisen anglikaaniluostarin kätilönä. Sarjan käsikirjoittaja Heidi Thomas on hyödyntänyt niitä hallitusti romantisoiden mutta uskollisena Worthin lempeälle huumorille. Alkuperäinen lähdeteos on ammennettu sarjassa jo loppuun, ja Worth itse kuoli juuri, kun sarja oli alkanut.

Jennifer on ollut sekä sarjan kertoja että päähenkilö. Kolmannen kauden lopussa hän vaihtoi alaa ja päätti lähteä erikoistumaan saattohoidon kehittämiseen. Jouluspesiaalissa Jennifer esiintyy enää kertojana nykyajassa, ja siinä roolissa hänet eli näyttelijä Vanessa Redgrave nähdään nyt ensimmäistä kertaa myös kuvassa, viettämässä joulua miehensä Philipin kanssa.

Neljännellä kaudella selviää, säilyykö sarjan sielu ilman Jessica Rainen esittämän Jenniferin läsnäoloa.

Erikoisjaksossa tunnelma on ainakin entisensä. Siinä vietetään 1950-luvun viimeistä joulua. Chummy ( Miranda Hart ) ja Patsy ( Emerald Fenner ) lähtevät työkeikalle hoitolaitokseen, jonne viedään naimattomia raskaana olevia naisia, piiloon katseilta. Sivujuonne nostaa esiin tuon ajan epäkohdan, sarjalle tyypilliseen tapaan.

1950- ja 1960-lukujen murrosvaiheessa tarvittiin juuri näitä rohkeita nuoria naisia ja karaistuneita nunnia, jotka pitivät velvollisuutenaan auttaa kaikkia taustasta riippumatta. He tasoittivat tietä nykyajan julkiselle terveydenhuollolle.

Hakekaa kätilö! onnistuu yhdistämään ajankuvaa ja suuria teemoja, jotka aina liittyvät auttamiseen ja sosiaalisen vastuuseen. Nunnat tuovat mukanaan myös kristillistä rakkautta.

Ei ihme, että sarjan lohdullinen viesti uppoaa juuri 2010-luvun hämmennyksen keskellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat