Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkittu lännenseikkailu kommentoi nykyaikaa

Radio ja TV
 
Jyrki Valkama Yle
Antti Litja (oik.) on sheriffi ja Markku Maalismaa hänen apurinsa.
Antti Litja (oik.) on sheriffi ja Markku Maalismaa hänen apurinsa. Kuva: Jyrki Valkama Yle
Arvio: viihdesarja
Sheriffi McGee, Suomi 2008
Käsikirjoitus Marko Järvikallas ja Mikko Viljanen, ohjaus Soila Valkama
Radio 1 klo 15.00, uusinta 6. 1. klo 22.05

Kaikki tietävät, millaista on villissä lännessä. On saluunoita ja bordelleja, revolverit paukkuvat. Kaupungin ulkopuolella lymyää intiaaneja. Ja lakia puolustaa sheriffi tähti rinnassaan.

Villi länsi on siis valmis kehys – konteksti, johon voi istuttaa myös tarinoita, jotka eivät pohjimmiltaan ole varsinaisia villin lännen tarinoita.

13-osainen Sheriffi McGee-kuunnelmasarja sisältää suunnilleen kaikki länkkärikliseet, mutta juonen ydin on suorastaan filosofinen. Kussakin jaksossa mennään sisään kysymykseen, joka on ajankohtainen myös nyky-yhteiskunnassa. Käsitellyksi tulevat esimerkiksi rotuennakkoluulot, kuolemanrangaistus, naisten asema ja luonnonvarojen hyväksikäyttö.

Ensimmäisessä jaksossa raapaistaan uskonnon ja bisneksen suhdetta, kun sarjan tapahtumapaikkaan Rabbit's Endin pikkukaupunkiin iskee ankara kuivuus. Vaikka sarjan nimihenkilönä on karun omapäinen sheriffi ( Antti Litja ), nousee jakson päähenkilöksi hänen apulaisensa Wade ( Markku Maalismaa ).

Sheriffi McGee palkittiin kuusi vuotta sitten Sokeain kuunnelmapalkinnolla. Palkintoraadin mukaan sarjan jaksot "avaavat selkeitä näköaloja nykyisten amerikkalaisten tapaan ajatella ja hoitaa kriisejä".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat