Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi vuosi, samat naamat

Radio ja TV
 

Uusi vuosi, uudet elämykset. Tv:ssäkin.

Jossakin täytyy kuitenkin pitäytyä. Esimerkiksi siinä, että Steve Buscemi on Nucky Thompson. Siinä, että Michael Kenneth Williams on Chalky White.

Ron Livingstonista onneksi päästiin neljännen kauden päätteeksi. En ollut ihan varma, etteikö hän ollut edelleen Berger. (Hänen piti olla Roy Phillips.)

Puhun tietenkin Boardwalk Empiren hahmoista. HBO:n sarjan viidennen kauden tavoittaa jo maksukanavitse, ja Ylelle se saadaan ensi kesänä.

Aivan liikaa puhutaan siitä, miten näyttelijälle on taakka, kun rooli leimaa. Kaupassa pidetään juoppona, puistellaan päätä vaimon hakkaamiselle, kutsutaan Sepoksi ynnä muuta. Aivan liian vähän ymmärretään katsojien ongelmia ja ammattitaitoisia venymisiä. Kasvuprosesseja.

Steve Buscemi esimerkiksi. Hyvän matkaa toiselle Boardwalk Empiren kaudelle en saanut itseäni täysin mukaan hänen Nucky Thompsoniinsa. Sopranosin Tony Blundetto tunki sitkeästi esiin. Vähitellen Blundetto katosi, niin että nyt pitää sinnitellä, jos tahtoo muistaa tämän puolisurkean olemuksen.

Vielä sitkeämpi oli Wiren oikeamielinen Omar Little. Luulen, että vasta Boardwalkin neljäs kausi teki Michael K. Williamsista Chalkyn.

Berger sen sijaan, huokaus. On itse asiassa aika uskomatonta, että kahdeksan jaksoa Sinkkuelämässä Carrien heilana merkitsi Ron Livingstonin niin vahvasti.

Olisi helppoa ajatella, että se on toisto, joka kiinnittää roolin. Ritari Ässä, JR, Hercule Poirot, Seppo Taalasmaa: kymmeniä ja kymmeniä jaksoja. Mutta Berger paljastaa, että kyse on muustakin.

Eikä nyt mennä, taas, näyttelijöihin. Että joku rooli vain sopii, osuu, uppoaa. Vaan mietitään, että leimautuminen tapahtuu ennen kaikkea katsojan päässä. Joku ehkä muistaa Livingstonin Taistelutovereiden Lewis Nixonina. Minuun Berger ehti jostakin syystä tarttua erityisen hyvin kiinni.

Uusi vuosi, uudet elämykset. Toivottavasti. Lisäksi yksi lupaus.

Jos Lutherissa viimeksi nähty Idris Elba valitaan uudeksi James Bondiksi, lupaan unohtaa ennen ensi-iltaa, että hän on Stringer Bell, Wiren bisneshenkinen huumekauppias.

Sanna Kangasniemi sanna.kangasniemi@hs.fi
Kirjoittaja on kotoisin Hämeestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat