Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tällainen on Morgan Spurlockin Amerikka

Radio ja TV
 
Morgan Spurlock asettuu itse tapahtumien keskipisteeseen.
Morgan Spurlock asettuu itse tapahtumien keskipisteeseen.
Arvio: dokumenttisarja
Morgan Spurlock: Sisäpiirin mies
Inside Man, USA 2013
Sub klo 23.25

Pikaruokakulttuuria kritisoivan Super Size Me -dokumentin myötä suureen suosioon nousseen Morgan Spurlockin dokumenteissa on usein sama pohjavire. Hän kuvaa yhdysvaltalaisen yhteiskunnan erityispiirteitä ja nostaa esiin havaitsemiaan epäkohtia.

Siitä on kyse myös kahdeksanosaisessa Morgan Spurlock: Sisäpiirin mies -dokumenttisarjassa, jossa Spurlock pureutuu kotimaansa elämänmenoon, muun muassa aselakeihin, koululaitokseen ja ay-liikkeeseen.

Avausjaksossa Spurlock perehtyy lääkekannabikseen, johon liittyy monisyinen vyyhti ristiriitaista lainsäädäntöä, politiikkaa ja suuryritysten taloudellisia intressejä. Spurlock lähestyy aihetta tavalla, joka on ollut hänen tavaramerkkinsä Super Size Mestä lähtien. Hän on osallistuva dokumentaristi, joka on itse tapahtumien keskipisteessä ja tekee johtopäätöksiä näkemästään. Spurlock tapaa lääkekannabiksen käyttäjiä, myyjiä ja aktivisteja, jotka haluavat tehdä yhteiskunnasta kannabismyönteisemmän.

Merkittävä osa Spurlockin dokumenttien viehätyksestä perustuu nimenomaan hänen vekkuliin olemukseensa ja läsnäoloon. Hänen tyyliinsä kuuluu vääntää asioita rautalangasta. Kun keskustelu kääntyy tilastoihin, asia esitetään ruudussa simppelillä infografiikalla.

Parin jakson perusteella vaikuttaa siltä, että Sisäpiirin mies on toimivaa Spurlockia, mutta ei erityisen hätkähdyttävä dokumenttisarja. Siitä on olemassa myös toinen tuotantokausi, mutta sen esittämisestä Suomessa ei ole vielä tietoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat