Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täyden palvelun pariutumisneuvontaa

Radio ja TV
 
Folkloristi Mari Hatakka kuuluu ohjelman asiantuntijoihin.
Folkloristi Mari Hatakka kuuluu ohjelman asiantuntijoihin.
Arvio: tosi-tv-sarja
Ensitreffit alttarilla, Suomi 2015
MTV3 ja Ava klo 21.00

Parinetsinnästä on tullut suurta viihdettä ja samalla myös hämmentävän julkista. Nettideittailua ei tarvitse enää hävetä, ja puolisoa etsivät ovat valmiita esiintymään televisiossa. Intiimiys on kääntynyt vastakohdakseen.

Kotimaisen uutuussarjan idea paljastuu jo nimestä: parit todellakin tapaavat ensimmäistä kertaa alttarilla. Kohtaamista edeltää neljän asiantuntijan pohjatyö.

Parisuhdeterapeutit Kari Kiianmaa ja Maaret Kallio, folkloristi Mari Hatakka sekä teologi Kari Kanala tutkivat kukin tahoillaan ohjelman sinkkuehdokkaat ja muodostavat heistä pareja. Sinkut saavat siis täyden palvelun pariutumisneuvontaa, ja he saavat hypätä kokonaan tuskallisen deittailuvaiheen yli.

Ohjelmaan valitut miehet ja naiset ovat kaikki alle nelikymppisiä, hyvännäköisiä, "tasapainoisia", kuten Maaret Kallio määrittelee, ja ilmeisesti myös helsinkiläisiä. Joillekin sinkkuaikaa on kertynyt vasta kuukausia, enimmillään useampi vuosi. Miksi ohjelmassa käytetään sanaa ikisinkku?

Sinkkuutta ei suuremmin problematisoida, ja pariutuminen esitetään kulttuurisena normina. Parisuhteettomia syyllistetään rivien välissä siitä, että he täyttävät kalenteriaan liikaa. Ohjelma toimii kevyenä viihteenä, ja valitut ehdokkaat ovat kaikin puolin sympaattisia ja älykkäitä, mutta se myös niittaa miljoona suomalaista ulkopuolisuuden tilaan, josta on vain yksi keino päästä pois: pariutua.

Formaattiin liittyy runsaasti keskustelua, joten se antaa mahdollisuuden aitoonkin pohdintaan, jos asiantuntijat vain tohtivat sille linjalle lähteä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat