Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kattolamppu mukailee tv-ohjelmaa

Radio ja TV
 

Televisio-ohjelmien tekijät tuntuvat kisaavan nyt siitä, kuka keksii erikoisimman tavan käyttää älypuhelinta tv-ohjelman tukena. Tyypillisiä second screen- eli oheisnäyttömenetelmiä ovat suoran lähetyksen kommentoiminen tai katsojakysymyksiin vastaaminen.

Varmasti omalaatuisin viritelmä tähän mennessä on amerikkalaisen Syfy-kanavan keksintö, jossa kattolamput vaihtavat väriä tv-ohjelman tapahtumien mukaan.

Ensimmäisen kerran keksintöä käytettiin Sharknado-katastrofielokuvissa. Niitä katsoessa Hue-älylamput mukailevat muun muassa ruudulla näkyviä sääolosuhteita ja "moottorisahan synnyttämää tuhoa", kuten lamppujen valmistajan Philipsin tiedoteessa todetaan.

Ohjelmien kanssa tahdistettu tunnelmavalaistus on tehty käsityönä, joten se ei toimi automaattisesti kaikkien tv-ohjelmien kanssa. Sharknado-elokuvien lisäksi se toimii vain Syfyn uuden 12 apinaa -sarjan taustalla.

Katsojan pitää ladata älypuhelimeensa Syfy-kanavan sovellus ja antaa sille lupa ohjata lamppuja.

Sovellus toimii myös silloin, kun ohjelmia katsoo digiboksin kovalevyltä tai nettipalvelusta.

Värivalotekniikka ei sinänsä ole uutuus. Philips on valmistanut jo vuosia Ambilight-televisioita, jotka poimivat automaattisesti ruudun vallitsevan värin ja heijastavat sen seinälle television taakse.

Varsinainen myyntimenestys se ei ole ollut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat