Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt loppui juominen

Tosi-tv-sarja seuraa suomalaisjulkkisten raitistumista vuoden ajan

Radio ja TV
 
Vieno Kytöjoki IS
Jaakko Selin pani korkin kiinni.
Jaakko Selin pani korkin kiinni. Kuva: Vieno Kytöjoki IS
Arvio: tosi-tv-sarja
Korkki kiinni, Suomi 2015
Ohjaus Kirsi Markkanen
TV1 klo 20.00

Tammikuussa moni suomalainen viettää tipatonta, ja TV1 kannustaa kansalaisia raittiuteen peräti kahden tv-ohjelman voimin.

Vuoden ensimmäisenä päivänä alkoi viihteellinen ja valistava 100 päivää ilman viinaa, jossa Matti Nykänen, Maria Jungner, Samae Koskinen ja Arto Nyberg yrittävät olla kolmisen kuukautta ilman alkoholia.

Tänään alkava Korkki kiinni on realitysarja, jossa kuusi suomalaista aikoo olla vuoden juomatta. Säännöissä on tosin pieni takaportti: täysraittiudesta saa hieman lipsua esimerkiksi juhlapäivänä, jos suunnitelmasta kertoo etukäteen.

Osallistujille on tarvittaessa tarjolla myös ulkopuolista apua.

Korkki kiinni -sarjan osanottajista Freud Marx Engels & Jung -yhtyeen laulaja Pekka Myllykoski, näyttelijä Susanna Indrén, toimittaja Jaakko Selin ja Lapinlahden lintujen Timo Eränkö ovat julkisuudesta tuttuja hahmoja, ja yrittäjät Heidi Ekholm-Talas ja Jonni Talas ovat enemmänkin mattimeikäläisiä.

Vaikkapa Talaksille ja Jaakko Selinille alkoholin jättäminen tarkoittaa lähinnä terveellisempää elämää eli parempaa kuntoa ja kapeampaa vyötäröä. Pekka Myllykoski on sen sijaan tosipaikan edessä. Hän on ollut "pienessä sievässä" lähes koko aikuisikänsä, mutta nyt bändikaverit ovat tympääntyneet toikkarointiin.

Myllykosken on raitistuttava tai muutoin hän saa potkut bändistä.

Korkki kiinni on tosi-tv:tä, jossa kamera seuraa läheltä päähenkilöiden arkea ja päämäärän tavoittelua. Lopputulos ei kärjistä kurjuutta, vaan tekijät ovat kohdelleet päähenkilöitä kohteliaasti ja kunnioittaen, vaikka materiaalista olisi varmasti syntynyt raadollisempaakin tv-ohjelmaa.

Esimerkiksi Myllykoski voi silmin nähden pahoin ennen kuin hän lähtee viikoksi alkoholivieroitukseen. Hän puhuu kameralle ongelmistaan, mutta varmastikaan kaikkein heikoimpia hetkiä ei näytetä – ja hyvä niin, koska silloin sarja olisi voinut lipsahtaa sosiaalipornoksi.

Parin jakson perusteella näyttää siltä, että Myllykosken kamppailu viinaa vastaan nousee keskeiseen rooliin, mutta muillakin henkilöillä on kokonaisuuden kannalta merkitystä.

Jos tekijöiden tarkoitus on ollut herätellä tv-sarjan avulla ihmisiä pohtimaan omaa suhdettaan alkoholiin, roolitus on onnistunut.

Kaikilla Korkki kiinni -sarjan päähenkilöillä on erilainen tausta ja etenkin erilainen suhde pulloon – kuten tv:n ääressä lojuvilla katsojillakin.

Antti Hämäläinen IS
Timo Eränkö aikoo olla vuoden juomatta.
Timo Eränkö aikoo olla vuoden juomatta.
Jani Kivelä HS
Pekka Myllykoskella on tiukat paikat.
Pekka Myllykoskella on tiukat paikat.
Pete Aarre-Ahtio IS
Susanna Indrén lähti myös mukaan raittiusleikkiin.
Susanna Indrén lähti myös mukaan raittiusleikkiin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat