Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autokorjaamolla aika kulkee hitaammin

Radio ja TV
 
Jukka Häyrinen
Korjaamo tarjoaa kehyksen karjalaiselle tarinankerrontaperinteelle.
Korjaamo tarjoaa kehyksen karjalaiselle tarinankerrontaperinteelle. Kuva: Jukka Häyrinen
Arvio: dokumentti
Korjaamo, Suomi 2015
Käsikirjoitus ja ohjaus Lea Tajakka
Radio 1 klo 22.05, uusinta 11. 1. klo 18.00

Vanhan ajan autokorjaamot alkavat olla samanlaista katoavaa kansanperinnettä kuin munkintuoksuiset huoltoasemakuppilat. Nykyään autot viedään useimmiten merkkihuoltoon, ja kahvit nykäistään valtakunnallisen ketjun liikennekeitaalla.

Lea Tajakka on onnistunut löytämään Pohjois-Karjalasta autoja huoltavan perheyrityksen, jossa kiireettömyys ja sosiaalinen kanssakäyminen ovat periytyneet sukupolvelta toiselle.

Korjaamo on dokumentissa enimmäkseen pelkkä kehys karjalaiselle tarinankerrontaperinteelle. Puheet rönsyilevät peltilehmistä naapuriapuun, sotavankeihin ja menneiden muisteluun. Samalla ehditään jyrätä eräs urbaani suomalaispuolue, kuten syrjäkylillä on tapana.

Dokumentti on elävä muistutus siitä, miten erilaisia suhteita aikaan Suomesta löytyy. Tällä korjaamolla kiire ei estä keskustelemista asiakkaiden kanssa.

Valitettavasti äänitykset kuulostavat vähän liikaakin aidoissa tilanteissa tehdyiltä. Puhetta rytmittävät häiriöäänet ja rankka kaiku. Myös dokumentin tekijä on haastattelutilanteissa äänessä monesti ilman mitään syytä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat