Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Totiset miehet Louisianassa

Radio ja TV
 
Yle
Rustin (Matthew McConaughey) ja Martyn (Woody Harrelson) välit ovat ongelmalliset.
Rustin (Matthew McConaughey) ja Martyn (Woody Harrelson) välit ovat ongelmalliset. Kuva: Yle
Arvio: rikossarja
True Detective, USA 2014
Ohjaus Cary Joji Fukunaga
Käsikirjoitus Nic Pizzolatto
TV2 klo 21.00 ja 22.10

Parhaat laatusarjat ovat lähentyneet yhä enemmän elokuvailmaisua. HBO:n kahdeksanosainen True Detective menee tässä ehkä pisimmälle. Se on modernin tv-draaman ja elokuvan täydellinen liitto, jossa kaksi totista miestä lipuu maisemassa selvittämässä raakaa sarjamurhaa.

Sarjan takana on käsikirjoittaja Nic Pizzolatto, joka omien sanojensa mukaan halusi vain kirjoittaa dialogia, jossa kaksi miestä puhuu keskenään. Päähenkilö on Rustin Cohle, "Rust", tyypillinen nykypoliisi: yksinäinen, pelottavan älykäs, pinnalta kyyninen. Vastapari on porvarillista elämää elävä Martin "Marty" Hart, joka vetää Rustin filosofisista sfääreistään maan pinnalle.

Sarja kulkee kahdessa aikatasossa. Rust ja Marty selvittävät 1990-luvulla outoja rituaalimurhia, jotka vievät heidät yhä syvemmälle Louisianan syrjäseuduille, upottavalle maalle, amerikkalaisen köyhyyden ytimeen, rähjäisiin taloihin ja huumelaboratorioihin.

Nykyajassa heidät on molemmat kutsuttu kuulusteltaviksi, sillä heidän taannoisissa toimissaan on ollut jotakin epäselvää. Entiseen verrattuna Rust on kurja näky. Hän näprää kaljatölkeillä ja puhuu hämäriä, miten elämä on ympyrä eikä mikään ole koskaan ohi.

Pizzolatto oli käsikirjoittajana Jälkiä jättämättä -sarjassa, joka perustui tanskalaiseen Rikos-sarjaan. Tuotanto ei vastannut hänen odotuksiaan, mutta Rikoksen rakenne toistuu True Detectivessa. Murha avautuu kuin sipuli: poliisit luulevat jo ratkaisseensa sen, kun päähenkilö tajuaa, että he ovat olleet väärässä. Ja matka jatkuu.

True Detective nousee suoraan HBO:n huippusarjojen joukkoon, ja siinä on kohtauksia, jotka tulevat jäämään tv-historiaan, kuten nelosjakson järjetön kuusiminuuttinen otos, jossa Rust on soluttautunut moottoripyöräjengiin, sekä kosminen loppukohtaus sairaalan pihalla.

True Detective on täydellinen liitto myös päänäyttelijöittensä Matthew McConaugheyn ja Woody Harrelsonin välillä.

Kakkoskausi on tulossa, mutta se tehdään eri näyttelijöillä ja Kalifornian maisemissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat