Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholiongelma on joillekin ongelma

Radio ja TV
 

Alkoholista pidättyvyyttä suositaan Ylellä nyt peräti kahdessa ohjelmassa. Huhtikuuhun saakka venyvä, reaaliaikainen 100 päivää ilman viinaa alkoi vuodenvaihteessa. Korkki kiinni on puolestaan kuusiosainen seurantadokumentti kuudesta ihmisestä, jotka koettivat olla kuivin suin juuri päättyneen vuoden 2014.

Kahden erityyppisen ohjelman samanaikainen esittäminen on Yleltä omituinen ratkaisu, varsinkin kun molempien takana on sama tuotantoyhtiö Production House.

Erilaisten formaattien on kaiketi suunniteltu täydentävän toisiaan ja viekoittelevan eri kohdeyleisöjä saman aiheen ääreen. Ongelma tässä on se, että Korkki kiinni on huolellisesti tehtyä asiaohjelmaa, kun taas 100 päivää ilman viinaa on luotaantyöntävän älyvapaa visailuohjelma, joka ei innosta jatkotoimenpiteisiin.

Tipattomuus ja sen seuraaminen on sinänsä hyvä aihe tässä maailmanajassa. Alkoholi(smi) tappaa tuhansia ihmisiä maassa vuosittain ja poikii oheistapahtumineen lukemattomille läheisille tuskaa ja huolta.

Riippuvuuksia käsitellessä liikutaan alueilla, joissa pinnan alla voi olla paljon muutakin kuin pelkkä tapa. Ensimmäisen jaksonsa perusteella Korkki kiinni ei kuitenkaan lähde laukalle eikä tuputa monimutkaisiin ongelmiin yksinkertaisia vastauksia.

Kuvat puhuvat puolestaan. Kohtaukset laulaja Pekka Myllykosken saattamisesta katkaisuhoitoon ovat kylmää katsottavaa, jonka riipaisevuutta ei tarvitse erikseen alleviivata.

Aiheen raadollisuuden vastapooliksi ohjelmassa on mukana sisäsiistejä verrokkeja, joiden kohdalla tipaton vuosi tuntuu pikemmin jännittävältä lisäsarjalta kuntosaliohjelmaan kuin elämän ja kuoleman kysymykseltä.

Korkki kiinni -ohjelman jälkeen katsottuna 100 päivää ilman viinaa on mahalasku, jota on vaikea katsoa. . . noh, selvin päin.

Studioyleisö kohkaa, kun neljä julkkista vastaa Janne Katajan alkoholiaiheisiin monivalintakysymyksiin ja haastaa vuorollaan ihmisiä mukaan sadan päivän tipattomuuteen. Sen jälkeen yksi studiovieras piirtää kuvan taululle ja toinen koettaa arvata, mitä se esittää.

Kotisohvalla katsoja miettii, miten koko show liittyy raittiuteen tai sen edistämiseen.

Miska Rantanen HS
miska.rantanen@hs.fi
Twitter: MiskaRantanen
Kirjoittaja tähtää lommoposkiseksi maratoonariksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat