Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutut musketöörit iskevät silmää

Radio ja TV
 
Siinä he nyt ovat kaikki yhden puolesta, nahka-asuissaan.
Siinä he nyt ovat kaikki yhden puolesta, nahka-asuissaan.
Arvio: seikkailusarja
Musketeers
The Musketeers, Britannia 2014
TV2 klo 21.00

Kymmenien elokuvien ja televisiosarjojen jälkeen Alexander Dumas'n maailmankuulu historiallinen romaani voi tuntua loppuunkalutulta – ehkä erikoisimpana viime aikojen tulkintana animaatio Barbie ja Kolme muskettisoturia (2009). Mutta ei.

Neljä vuotta sitten kirjan pohjalta tehtiin taas kaksi englanninkielistä elokuvaa ja edellisvuonna vielä yksi venäjänkielinen.

Uusi BBC-sarja The Musketeers ei pääse yllättämään ketään muskettisotureiden tarinaa tuntevaa. Paitsi ehkä yllättämättömyydellään.

Pitkäkestoiseksi suunniteltu Musketeers on ytimeltään vanhanaikainen "koko perheen" seikkailusarja, joka sijoittuu alkuperäisen teoksen aikaan 1600-luvulle. Sarjan luoneen Adrian Hodgesin kirjoittamat temaattiset tarinat ovat suurimmaksi osaksi uusia, vaikka Dumas'n juonittelevassa ja toiminnallisuutta korostavassa tyylilajissa.

Sarjassa ei ole pulaa näyttävistä tappeluista, miekkataisteluista ja hiuksenhienoista pelastuksista, joihin heikon kuninkaan rehdit nahka-asuiset henkivartijat Athos ( Tom Burke ), Aramis ( Santiago Cabrera ) ja Porthos ( Howard Charles ) vuorollaan ajautuvat. Avauksessa joukon koejäseneksi liittyy tietysti vielä isänsä väkivaltaista kuolemaa kostava ja naisten päät kääntävä D'Artagnan ( Luke Pasqualino ).

Napakoilla ja vitsikkäillä repliikellä täydennetty Musketeers viestii rivien välissä, että siihen ei kannata suhtautua kovin vakavamielisesti. Niin ei tee Aramiskaan, joka vääntää musketöörien kuuluisan moton jo alkupuolella muotoon "jokainen omasta puolestaan".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat