Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Girls-sarjan uudet jaksot alkavat

Radio ja TV
 
Yle
Hannah (Lena Dunham) ei tule toimeen ilman Adamia (Adam Driver).
Hannah (Lena Dunham) ei tule toimeen ilman Adamia (Adam Driver). Kuva: Yle
Arvio: komediasarja
Girls, 3. kausi
USA 2014
Pääosissa Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver
TV2 klo 22.05–23.55

Girls-sarjan kolmoskausi alkaa Ylellä samana päivänä kuin HBO Nordic ryhtyy näyttämään sarjan neloskautta. Viime viikolla HBO vahvisti, että sarja jatkuu vielä viidennelläkin kaudella.

Yleisnero Lena Dunhamin luoma sarja alkoi onnellisten tähtien alla, mutta jotakin ykköskauden ihanuudesta kuivui kasaan jo toisella kaudella. Paljon jäi silti jäljellekin. 2010-luvun Sinkkuelämää, parikymppisten ystävättärien maailmanselitys on edelleen komedialajin uudistaja.

Koska sarja on mitä suurimmassa määrin yhteydessä sen pääosanesittäjiin, Lena Dunhamin Hannahista alkaen, on tietysti loogista, että sarjan edetessä kaikki vain yksinkertaisesti aikuistuvat ja tulevat siksi vähän ikävämmiksi. Spontaanisuus menettää merkityksensä, seksi on välillä jyystämistä, ystävät muuttuvat rasittaviksi ja tekee mieli asettua aloilleen riittävän mukavan puoliskon kanssa.

Komedian kannalta on kuitenkin surullista, että sekä kakkoskaudella että nyt nähtävällä kolmoskaudella riidellään todella usein. Naisten välisestä ystävyydestä ei ole syytä antaa liian ruusuista kuvaa, mutta veemäinen dialogi ja jatkuva huutaminen käyvät vähitellen katsojan voimille. Ja siihen osallistuvat myös sarjan miehet.

Onneksi on Adam, rehellinen, muriseva Hannahin poikaystävä sekä häntä näyttelevä Adam Driver. Ilman Adamia Hannah on hukassa, ja niin tuntuu olevan myös Dunham. Kolmoskaudella Adamin rooli korostuu, sillä hän pääsee näyttelijänuran syrjään kiinni.

Hannahin ystävättäret eli Marnie, Jessa ja Shoshanna sen sijaan junnaavat paikoillaan vielä kolmoskaudellakin. Hannahin tolkuton itsekeskeisyys on sarjan keskeisiä teemoja, mutta se jyrää alleen myös sivuhenkilöiden kehityksen. Itse suren varsinkin oman suosikkihahmoni Shoshannan puolesta. Häntä näyttelevä Zosia Mamet on komediataidoiltaan muiden yläpuolella.

Kolmannella kaudella matkustetaan paljon. Koskettavin jakso on neljäs, jossa Hannahin isoäiti tekee kuolemaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat