Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äly-tv-järjestelmät uudistuvat – taas

Radio ja TV
 
Olli Sulopuisto

Viime viikolla Las Vegasissa järjestettiin maailman suurimmat elektroniikkamessut. Siellä Sony, Samsung ja Panasonic kertoivat kukin vuorollaan siirtyvänsä käyttämään uudenlaisia äly-tv-järjestelmiä uusissa malleissaan.

Yleensä viihde-elektroniikan uudistuminen tarkoittaa sitä, että laitteeseen tulee lisää toimintoja. Älytelevisioiden kohdalla vaikutus voi olla ainakin lyhyellä aikavälillä toisenlainen, sillä saman valmistajan vanhoille äly-televisioille tehdyt sovellukset eivät automaattisesti toimi uusissa järjestelmissä.

Tänä vuonna esimerkiksi Areena-sovelluksesta julkaistaan uusi versio, joka toimii muissakin Sonyn älytelevisioissa kuin vain Bravia-malleissa. Las Vegasin CES-messuilla Sony kuitenkin kertoi ottavansa käyttöön kokonaan uuden äly-tv-järjestelmän, Android TV:n. Sille tarvitaan omanlaisensa sovellukset.

Niinpä Areenastakin julkaistaan palvelupäällikkö Kari Haakanan mukaan tänä vuonna myös sellainen sovellus, joka toimii Android TV -televisioissa — ja samalla kaikissa Android-laitteissa, kuten älypuhelimissa ja tableteissa.

Perinteisesti jokainen valmistaja on käyttänyt omaa järjestelmää. Jatkossa tilanne voi helpottua, jos muun muassa Sonyn ja Philipsin käyttämä Android TV -järjestelmä yleistyy. Markkinajohtaja Samsung tosin pitäytyy vielä omassa Tizen-järjestelmässään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat