Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi vaativaa toimenpidettä puhdistaa kehon

Radio ja TV
 
Pekka Kyrö
Arvio: dokumentti
Todellisia tarinoita: Panchakarma –
28 päivää uudestisyntymiseen
Toteutus Kai Rantala, Katariina Kaila ja Hannu Karisto
Yle Radio 1 klo 22.05,
uusinta su 18. 1. klo 18.00

Pariskunta matkustaa Intiaan oksentamaan ja ripuloimaan.

Kyllä!

Nämä kuuluvat intialaisen panchakarma-hoitomuodon viiteen perustoimenpiteeseen. Muut kolme ovat nenätipat, peräruiske ja verikuppaus.

Ohjelman tekijät Kai Rantala ja Katariina Kaila etsivät terveellistä tasapainoa fyysisen ja henkisen itsensä välille. He ovat Suomessa osallistuneet luonnonlääkinnän kursseille ja hakeutuvat nyt kuukauden mittaiselle panchakarma-kuurille. Heille keho ja mieli ovat erottamaton ykseys.

Rantala ja Kaila kertovat perusteellisesti omien päivittäisten hoitojensa jatkumon. Tarkoitus on vapautua kehoon kertyneistä myrkyistä.

Hoidot ovat vaativia. Rantala ja Kaila suhtautuvat niihin kuitenkin sävyisästi, vaikka Kaila pari kertaa menettää tajuntansakin hoidoissa.

Nämä luonnonlääkinnän metodit keskittyvät kehon tankkaamiseen rasvaisilla nesteillä ja makeilla puuroilla. Niiden uskotaan keräävän kehosta niin sanotut kuona-aineet ja myrkyt, jotka poistuvat säädetyn ajan kuluttua armottomina oksennus- ja ripuliryöppyinä.

Ja samalla panevan kehon omat paranemismekanismit vilkkaaseen toimintaan.

Ohjelma on äänipäiväkirja kehotietoisuuteen. Se, miten mieli tässä kaikessa rentoutuu ja vapautuu kireydestä, jää vähemmälle huomiolle.

Panchakarman rinnakkaisteoksena kannattaa kuunnella äskettäin lähetetty, nyt Yle Areenassa oleva Radioateljeen ohjelma Madrasista pohjoiseen – mitä matkustamalla oppii. Siinäkin pariskunta on Intiassa tutustumassa itseensä.

Mutta kun siinä katsotaan ulos maailmaan, tässä ohjelmassa katse suuntautuu sisäänpäin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat