Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aviomies ja sen kaveri, vaimo ja sen sisko

Indie-elokuvistaan tunnettujen veljesten draamakomediasarja alkaa lupaavasti

Radio ja TV
 
HBO
Togetherness on sarja Tinan (Amanda Peet, vas.), Michellen (Melanie Lynskey) ja Brettin (Mark Duplass) perheen sekä Alexin (Steve Zissis) elämästä Los Angelesissa.
Togetherness on sarja Tinan (Amanda Peet, vas.), Michellen (Melanie Lynskey) ja Brettin (Mark Duplass) perheen sekä Alexin (Steve Zissis) elämästä Los Angelesissa. Kuva: HBO
Arvio: komediasarja
Togetherness, USA 2015
Ohjaus Jay Duplass ja Mark Duplass
Käsikirjoitus Jay Duplass, Mark Duplass
Pääosissa Mark Duplass, Melanie Lynskey, Amanda Peet, Steve Zissis
Katsottavissa HBO:n nettipalvelussa (www.hbonordic.com), uusi jakso joka maanantai (K11)

Mark Duplass, 38, ja Jay Duplass, 41, ovat nimekkäitä amerikkalaisia independent-elokuvantekijöitä. Yhdessä he ovat käsikirjoittaneet ja ohjanneet viisi pitkää elokuvaa, minkä lisäksi veljekset tunnetaan muun muassa tuottajina ja näyttelijöinä.

Suomen elokuvateattereihin Duplassin veljesten ohjaustöistä ei ole päätynyt yksikään, mutta dvd:llä on julkaistu ainakin heidän korkeimman profiilin elokuvansa Jeff, Who Lives at Home (2011). Höpsöhköllä tavalla ilahduttavan draamakomedian pääosia esittävät Jason Segel ja Susan Sarandon.

Ohjauksissaan veljekset käsittelevät usein sisarussuhdetta, parisuhdetta ja kaverisuhdetta. Nämä ovat ydinainesta myös Duplassien käsikirjoittamassa ja ohjaamassa draamakomediasarjassa Togetherness. Sarjan avausjakso tuli nähtäville HBO:n maksullisessa nettipalvelussa viime maanantaina.

Togethernessin avausjakso tuntuu poikkeuksellisen lupaavalta. Se onnistuu herättämään tunteen toisensa perään. Osa nostaa hymyn huulille, osa saa miettimään elämän epätyydyttävyyttä, jossa huvittavuus on ehkä mukana, mutta ei päällimmäisenä.

Sarjan perusasetelmassa ei sinänsä ole mitään poikkeuksellista. Mark Duplass näyttelee itse Brettiä ja Melanie Lynskey hänen vaimoaan Michelleä. Parilla on kaksi pientä lasta, joista toinen on vielä vauvaikäinen.

Parisuhdetta pakonomaisesti etsivänä Michellen isosiskona Tinana nähdään tv-sarjoista ja elokuvarooleistakin tuttu Amanda Peet. Brettin parasta kaveria Alexia esittää Steve Zissis. Alex on yrittänyt pärjätä Los Angelesissa näyttelijänä, mutta nyt häädön saatuaan päättää antaa periksi.

Steve Zissis on sarjan alkuperäisidean kolmas isä. Hänen panoksensa tuntuu merkittävältä siksi, että Alex osoittautuu joukon eläväisimmäksi ja omaperäisimmäksi hahmoksi. Ryntäily apinan roolissa on noloa, mutta hyödyllistä.

Osa huumorin aiheistakin on tuttuja, kuten vaikkapa avioparin seksielämä. Nyt huumorin sekaan kuitenkin ujutetaan piikki pistävä. Molemmat Duplassin veljekset ovat perheenisiä.

Viihdeteollisuuden mittakaavassa kiinnostavaa on, että Hollywood Reporterin haastattelussa Mark Duplass kertoi tv-sarjan tekoon ryhtymisen yhdeksi syyksi USA:n elokuvateollisuuden murroksen. Keskikokoisten elokuvien tekeminen on lopahtanut lähes kokonaan.

Lisäksi HBO:lta luvattiin veljeksille täysi tuki ja suuri vapaus. Tärkeää epäilemättä oli sekin, että amerikkalaisen televisiotuotannon laatu on noussut kohisten.

Sarjan jatkoa ajatellen parasta haastattelussa oli tämä: Mark kertoi uudesta tarinankerronnan innosta, joka syntyi siitä, että kahdeksan jakson tuotantokausi kestää yhteensä 240 minuuttia. Tämä mahdollistaa elokuvamittaa yksityiskohtaisemman paneutumisen roolihenkilöiden omalaatuisuuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat