Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Breakfast Club antoi äänen kasariteineille

Radio ja TV
 
Molly Ringwald nousi 1980-luvun teinitähdeksi John Hughesin elokuvissa.
Molly Ringwald nousi 1980-luvun teinitähdeksi John Hughesin elokuvissa.
Arvio: elokuva
Breakfast Club ★★★★
The Breakfast Club, USA 1985
Ohjaus John Hughes
Teema klo 21.00

Hikipinko, prinsessa, urheilija, kapinallinen ja erakko. Siinä viisi teinistereotypiaa, jotka toistuvat monissa teinielokuvissa ja joiden vastineita löytyy nykyisiltäkin koululuokilta. 1980-luvun teinielokuvien kunkku, harvoin televisiossa esitetty Breakfast Club, sulkee nämä viisi samaan jälki-istuntoon, mutta elokuvan kuluessa käy selväksi, että kukaan nuorista ei viihdy roolissaan.

Teinielokuvat ovat yksi elokuvahistorian aliarvostettuja lajeja. Ohjaaja John Hughes uudisti sitä rohkeasti 1980-luvulla, ja Breakfast Club oli Hughesin uran huipentumia. Kolmikymppinen Hughes osasi asettua high school -nuorten tasolle ja kuunnella heitä, vanhempien ja opettajien ohi.

Breakfast Clubissa hän antoi nuorten raivota, itkeä, riehua, polttaa pilveä ja ennen kaikkea puhua. Elokuvan hienot näyttelijät ( Ally Sheedy, Judd Nelson, Anthony Michael Hall, Emilio Estevez ja Molly Ringwald ) saivat vaikuttaa käsikirjoitukseen. Breakfast Clubista tuli myös suuri menestys, mikä on nyt ajatellen jopa yllättävää. Elokuva on kuvattu lähes kokonaan suljetussa tilassa koulun kirjastossa, ja näytelmälliset puhekohtaukset katkaistaan vain muutamalla tarkkaan ajoitetulla toimintajaksolla.

Nykyteinejä voi olla vaikea houkutella Breakfast Clubinäärelle, mutta syytä olisi. Tosin tyttöjen hahmoissa stereotypioiden purkaminen jäi Hughesilta vähän puolitiehen.

Elokuvan jälkeen esitetään uusintana kiinnostava dokumentti teinileffojen historiasta. Siinä haastatellaan muun muassa Breakfast Clubissa näytellyttä Judd Nelsonia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat