Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

McCloud oli sheriffi New Yorkista

Radio ja TV
 
Dennis Weaver oli lännenmies Sam McCloud.
Dennis Weaver oli lännenmies Sam McCloud.

Kun 1970-luvun alussa katsoin Sheriffi McCloudia mustavalkoisesta televisiosta, se tuntui mahtavalta. Seuraavaksi näin sitä 40 vuotta myöhemmin nyt jo kuopatulta MTV3 Sarja -kanavalta, ja ihmettelin, mitä olin sarjassa aikoinaan nähnyt. Käsikirjoitukset olivat hitaita ja kömpelöitä, kaikki katunäkymät lavasteita, näyttelijätyö huonoa ja kampaukset paalutettu hiuskiinteellä sellaisiksi, ettei hirmumyrskykään olisi niitä leyhyttänyt.

Mutta sehän oli vakiota 1970-luvulla, sen ajan tekniikalla ja muotityyleillä.

Käsikirjoittaja Herman Miller kierrätti Sheriffi McCloudissa oman ideansa Don Siegelin elokuvasta Rautainen Coogan (1968), jossa peräkylän sheriffi ( Clint Eastwood ) lähetettiin New Yorkiin hakemaan epäiltyä.

Eastwoodin Coogan oli väkivaltainen, sovinistinen ja kaikin puolin huonosti käyttäytyvä julli. Tv-sarjaan hahmoa pehmennettiin huomattavasti. Niinpä sheriffi Sam McCloudista tuli hieno herrasmies, jonka stetson ja lännenpuku olivat aina tiptop. Sarjaa tehtiin vuosina 1970–1977 kaikkiaan 46 jaksoa sekä yksi tv-elokuva vuonna 1989.

McCloudia esittämään valittiin aluksi television Davy Crockettina ja Daniel Boonena tunnettu Fess Parker, mutta hänen kieltäydyttyään roolin peri niinikään monista aiemmista tv-sarjoista tuttu Dennis Weaver (1924–2006).

Rooli polkaisi käyntiin myös Weaverin vaatimattomaksi jääneen kantrilaulajan uran. Siinä ominaisuudessa hän kävi Suomessakin 1970-luvulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat