Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alice Cooper melkein tappoi Alice Cooperin

Radio ja TV
 
Nykyään Alice Cooper vain teeskentelee ärsyttäjää.
Nykyään Alice Cooper vain teeskentelee ärsyttäjää.
Arvio: dokumentti
Super Duper Alice Cooper, USA 2014
Ohjaus Sam Dunn, Scot McFayden ja Reginald Harkema
Teema klo 21.00

Teatraalisella kauhurockilla hämmentäneen Alice Cooperin alkuperäisille ihailijoille eläköityminen on jo paljon lähempänä kuin lukion päättäjäiset. Kokoonpanon kuuluisimmista kappaleista – muun muassa I'm Eighteen, School's Out ja Billion Dollar Babies – on yli neljäkymmentä vuotta.

Ennen laulaja Alice Cooperin eli Vincent Furnierin soolouraa Alice Cooper olikin punkahtava glamrock-yhtye, joka on innoittanut monia myöhempiä "šokkirokkareita".

Puolentoista tunnin dokumentissa palataan näihin varhaisiin ja parhaisiin vuosiin, jolloin esimerkiksi Kiss ja Marilyn Manson olivat vielä suunnitteluasteella. Keskeinen kertoja on Alice Cooperin nimen itselleen kokonaan ominut Furnier, nyt 66, säestäjinään muun muassa entisen yhtyeen basisti, rumpali, manageri ja tuottaja.

Tarina on nousuineen, uhoineen, tuhoineen ja paluineen tuttu ja suorastaan klassinen mutta toteutus poikkeuksellinen, sillä haastateltavat ovat läsnä vain ääninä. Alice Cooperin – yhtyeen ja yksilön – vaiheita dokumentin tekijät kuvittavat vanhoilla valokuvilla, dokumenteilla, konserttiotoksilla sekä mykkäelokuvilla, joista ovat erityisen mieltyneitä tarinaan tohtori Jekyllista ja herra Hydesta. He alleviivaavat addiktiivisen Furnierin kaksijakoisuutta, joka oli johtaa sekä hänen että Alice Cooperin kirjaimelliseen kuolemaan.

Pätkä vuoden 1981 sammaltavasta haastattelusta – meikit poskilla, posket lommolla – ennakoivatkin Furnierielle kurjaa, huumeista loppua. Mutta hän esiintyy Alice Cooperina yhä, vaikkakin haamuna entisestä ärsyttäjästä: golfista riippuvaisena kristittynä republikaanina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat