Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Televisio ajaa rappukäytävään

Radio ja TV
 

Katsoin urheilugaalaa viime tiistaina, kun televisio pimeni.

Toimittaja Inka Henelius oli juuri juontanut Alexander Stubbin lavalle kutsumalla tätä "kansakunnan omaksi selfiekepiksi". Se oli hyvin lohkaistu, aloin päästä gaalatunnelmaan ja odotin mielenkiinnolla, minkä joukkueen pääministeri palkitsee vuoden 2014 parhaana.

Suomen lentopallomaajoukkueen, luin myöhemmin netistä.

Istuin siinä ja katselin pimeää ruutua. Tai no, digiboksin logoa. Televisio siis toimi, ruutu ei ollut kirjaimellisesti "pimeä", ja valotkin paloivat.

Se oli järkyttävän epäreilua. Jos kerran sähköt menevät poikki, niin pimentyköön koko kämppä. Onhan pelkän kuvayhteyden hävittäminen universumilta silkkaa kiusaamista, sama kuin leivänpaahtimen kytkin ei suostuisi jäämään alas vaan ponnahtaisi aina ylös, ja kuuluisi se ärsyttävä ääni.

Katsoin ulos. Siellä käveli ihmisiä. He eivät näyttäneet zombeilta. (Olen katsonut Walking Deadia ja osaan erottaa humalaisen ja elävän kuolleen katkokävelyt toisistaan.) Kuuntelin, eikä kukaan kuulostanut olevan särkemässä kauppojen ikkunoita.

Oliko kyseessä paikallinen, tämän talon, ongelma?

Syöksyin rappukäytävään. Jos taloyhtiön kaapeli oli hajonnut, portaikossa olisi luullut vellovan väkeä vaatimassa selitystä tai syyllisiä tai ainakin rahoja takaisin. Portaikossa ei ollut ketään.

Ilmoitustaulullekaan ei ollut ilmestynyt lappua. Onnettomuudesta oli jo vartti! Taululla oli hätäpäivystyksen ympärivuorokautinen numero, ja otin sen varalta ylös. Ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan puhelinnumeron.

Pakokauhua kehnosti peitellen kysyin puheenjohtajalta tekstiviestillä, mikä oli tilanne. Vastaus tuli nopeasti: sama juttu heillä ja muissa rapuissa, talon kaapelivehkeet olivat kaikki mykkiä.

Avasin tabletista Areenan ja panin tabletin nojalleen television ruutua vasten. Yritin teeskennellä, että kaikki oli hyvin. Ei ollut. Kuva oli pieni ja kaiuttimen johto liian lyhyt. Tabletin takana televisio seisoi hiljaisena ja suurena kuin koulukiusaaja.

Kuva räpsähteli näkyviin tunnin päästä, televisio ikään kuin sanoi, että minä tässä taas. Se teeskenteli ystävää, ja päätin olla luottamatta siihen enää. Downton Abbeynkin jätti nauhoittamatta.

Juhani Karila juhani.karila@gmail.com
Twitter: @Juhanikarila Kirjoittaja pitää gaaloista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat