Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkokauppias tekee elokuvia

Radio ja TV
 

Kaukana ovat ajat, jolloin elokuvien ja tv-sarjojen tekeminen oli studioiden ja tuotantoyhtiöiden yksinoikeus. Nykyään jakeluporras, siis nettivuokraamot ja -kaupat, tuottaa sisältöjä itse.

Suomalaisille tutuin esimerkki on videovuokraamona aloittanut Netflix, joka käyttää nykyään vuosittain satoja miljoonia dollareita omiin sarjoihin ja elokuviin. Myös Yhdysvaltain suurin verkkokauppa Amazon on aloittanut omien ohjelmien tekemisen. Viime viikolla sen tuottama Transparent palkittiin parhaana komediasarjana Golden Globe -gaalassa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun suoraan nettijakeluun tehty ohjelma voitti parhaan sarjan Golden Globen.

Uusin yrittäjä on kiinalainen verkkokauppa Alibaba, joka on käyttänyt kaksi miljardia dollaria (1,7 miljardia euroa) sekä tuotantoyhtiön että Youtuben tapaisen videopalvelun ostamiseen. Se omistaa nyt siis sekä välineet sisällön tuottamiseen että sen jakeluun. Kiinan suurimpana verkkokauppana Alibaba tuntee asiakkaansa paremmin kuin mikään muu yhtiö.

Alibaban ensimmäinen elokuva perustuu netissä suosituksi tulleeseen novelliin, ja sitä tekemään on palkattu isoja nimiä. Elokuvan tuottaa Wong Kar-wai ja pääosaa näyttelee Tony Leung, molemmat Cannesin elokuvajuhlilla palkittuja tekijöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat