Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Innostuneen viihdyttävästi tieteisfiktiosta

Radio ja TV
 
Yle
Dokumenttisarjassa ovat haastateltavina muun muassa Rutger Hauer (vas.), Nathan Fillion, Nichelle Nichols, Zoe Saldana ja Edward James Olmos.
Dokumenttisarjassa ovat haastateltavina muun muassa Rutger Hauer (vas.), Nathan Fillion, Nichelle Nichols, Zoe Saldana ja Edward James Olmos. Kuva: Yle
Arvio: dokumenttisarja
Scifin historia
The Real History of Science Fiction, Britannia 2014
Ohjaus Ben Southwell
Teema klo 20.00

BBC:n dokumenttisarja keskittyy neljässä osassaan eri aihepiireihin. Ne ovat avaruuden luotaaminen, ulkoavaruuden olentojen hyökkäys, keinotekoiset elämänmuodot ja aikamatkailu.

Ainakin avaruuden luotaamista käsittelevässä avausosassa tulee kiire, kun silmäiltävänä on kirjallisuus Jules Vernestä Ursula K. Le Guiniin ja elokuvat Matka kuuhun -mykkäelokuvasta (1902) alkuperäiseen Tähtien sotaan (1977).

Tekijöiden ote on pikemminkin innostunut kuin erittelevä tai arvottava. Sen verran laajempia yhteyksiä ehditään vetää, että kuulemme Star Trek -sarjan (1966–1969) raivanneen tietä mustaihoisille näyttelijöille ja innoittaneen Nasan työntekijöitä.

Noin puolet haastateltavista on näyttelijöitä, joista osa lausuu kuuluisia vuorosanojaan. Mies paikallaan on etenkin 70-vuotias Rutger Hauer, joka avaa sarjan katkelmalla Blade Runnerin(1982) loppumonologista: "Olen nähnyt asioita, joita te ihmiset että uskoisi todeksi. . . "

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat