Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Firma-elokuvan tarina jatkuu

Radio ja TV
 
Yle
Mitch McDeeren (Josh Lucas) vaiheita seurataan TV2:ssa kahden jakson viikkovauhdilla.
Mitch McDeeren (Josh Lucas) vaiheita seurataan TV2:ssa kahden jakson viikkovauhdilla. Kuva: Yle
Arvio: lakisarja
Firma
The Firm, Kanada/USA 2012
Pääkäsikirjoittaja Lukas Reiter
Pääosissa Josh Lucas, Callum Keith Rennie, Molly Parker, Juliette Lewis
TV2 klo 22.00 ja 22.41 (K16)

Vuoden 1993 jännityselokuva Firma oli kaikkien aikojen ensimmäinen John Grishamin romaanin filmatisointi. Sydney Pollackin ohjauksessa Tom Cruise näytteli nuorta asianajajaa Mitch McDeereä, joka ottaa vastaan huipputyön lakiasiaintoimistossa aavistamatta, että firma on osa julmaa rikollisorganisaatiota.

Joitakin vuosia sitten tuottaja ja käsikirjoittaja Lukas Reiter tiedusteli Grishamilta lupaa kehittää tv-sarja, jossa selvitetään, mitä McDeerelle sittemmin tapahtui. Grisham suostui ja osallistui jopa ideointiin. Päivänvalon näki tv-sarja, joka starttaa tänään TV2:ssa.

Sarjan alku on jäänyt hieman sekavaksi. Kerronta aloitetaan tilanteesta, jossa McDeereä ( Josh Lucas ) jahdataan. Sitten siirrytään kuusi viikkoa aikaisempaan aikaan. McDeere elää vaimonsa ja tyttärensä kanssa Washingtonissa. Hän on vastikään jättänyt todistajansuojeluohjelman ja perustanut oman lakifirmansa, joka on rahapulassa.

Tästä piipahdetaan 10 vuoden takaisessa Bostonissa, jossa turhaan alleviivataan todistajansuojeluohjelmaan päätymistä. Juoniratkaisu pohjaa elokuvaversion loppuun, joka on erilainen kuin romaanin päätös.

Kerronnan varsinaisesti alettua Firmasta näyttää kehkeytyvän pakoilusarjan sijaan lakisarja.

Tästä ainakin osa selittyy käsikirjoittaja Reiterin taustalla: hän valmistui aikoinaan lakimieheksi ja työskenteli syyttäjänä. Kirjoittajana hän on työskennellyt esimerkiksi sarjoissa Oikeus ja kohtuus (1997–2004), Kodinpuolustaja (2005–2007) ja Blacklist(2013–).

McDeeren ensimmäinen oikeusjuttu, 14-vuotiaan tappajan puolustaminen, on moraalisesti lupaavan vaikeaselkoinen. Toisen osan lopussa alkaa hahmottua Reiterin ja Grishamin yhdessä hahmottelema taustakuvio.

Näyttelijäntyö on kuitenkin laimeaa, ja siksi tapahtumia kalvaa epätoden tuntu. Sarjaa tehtiin yhden tuotantokauden verran 22 jaksoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat