Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä kuuluu tavallisille kreikkalaisille?

Radio ja TV
 
Kreikan kurja taloustilanne on johtanut mellakoihin.
Kreikan kurja taloustilanne on johtanut mellakoihin.
Arvio: dokumentti
Kreikan synkkä arki
Agorá, Kreikka 2014
Ohjaus Jorgos Avgeropoulos
TV1 klo 21.30

Näin vaalien alla suomalaistenkin pitäisi viimeistään kiinnostua Kreikan tilanteesta. Kreikkalaisen dokumentaristin Jorgos Avgeropouloksen elokuva antaa selkeitä pohjatietoja kriisin taustoista ja seuraa samalla, mitä leikkauspolitiikka on aiheuttanut tavallisille kreikkalaisille. Dokumenttia on tehty viiden vuoden ajan, ja se valmistui ennen viimeisintä käännettä, Syrizan vaalivoittoa.

Dokumentissa haastatellaan muun muassa erimaalaisia taloustieteilijöitä, Euroopan keskuspankin entistä pääjohtajaa Jean-Claude Trichet'tä, toimittaja-kirjailija Naomi Kleinia, Kreikan entisiä ja nykyistäkin valtiovarainministereitä Janis Varoufakista, joskin hän oli kuvaushetkellä vielä taloustieteen professori Ateenan yliopistossa.

Dokumentti ottaa kantaa leikkauksia vastaan, mutta ohjaaja Avgeropoulos kuuntelee silti kärsivällisesti eri osapuolia. Riipaisevinta elokuvassa on juuri sen tyyneys, jopa siinä vaiheessa, kun raportoidaan Kultaisen aamunkoiton väkivallanteoista.

Ihmisten arki pysyy koko ajan mukana, muun muassa ylijääneitä vihanneksiaan jakavan torikauppiaan sanoissa: "Annan heille oliiveja. Niillä saa vatsan täyteen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat