Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alcántaran perheen päämies on moniosaaja

Radio ja TV
 
Kuka? Minäkö? Antonio Alcántara (Imanol Arias) jaksaa yrittää.
Kuka? Minäkö? Antonio Alcántara (Imanol Arias) jaksaa yrittää.
Draamasarja
Francon jälkeen – Alcántaran perhe
Cuéntame cómo pasó, Espanja 2014
Teema klo 18.50

Alan vaihtaminen on nykyään arkipäivää tavallisen palkkatyöläisenkin uralla, joko omasta tahdosta tai yhä useammin pakon edessä. Mutta muutama vuosikymmen sitten yleinen länsieurooppalainen ihanne oli vielä vakaa eläkevirka. Niin myös Espanjassa, jonka yhteiskunnallisia muutoksia on sivuttu pitkässä draamasarjassa Francon jälkeen – Alcántaran perhe.

Madridilaisperheen sähläävä päämies Antonio ( Imanol Arias ) on tosin edelläkävijä ja hyvä esimerkki nuoremmilleen. Hän on vaihtanut ammattia viidentoista sarjavuoden aikana – huhtikuusta 1968 heinäkuuhun 1982 – jo toistakymmentä kertaa ja noussut kompasteluista ja konkursseista huolimatta joka kerta jaloilleen. Kouluja käymätön Antonio oli sarjan alkaessa maatalousministeriön vahtimestari ja eteni vajaassa kymmenessä vuodessa saman ministeriön pääjohtajaksi – sen suurempia pyrkimättä.

Nykyään Antonion kannattaisikin ryhtyä konsultiksi, sillä harvassa ovat ne, jotka ovat ehtineet johtaa myös kirjapainoa, kustantaa ja päätoimittaa viikkolehteä, rakennuttaa asuntoja, myydä luksusautoja, vetää idänkaupan vientiyritystä, tuottaa oliiviöljyä, valmistaa lippuja ja viirejä sekä pyrkiä kansanedustajaksi ja toimia hienostobordellin isäntänä. Muun muassa.

Sarjan 15. kauden alussa, kesällä 1982, Antoniolla on jälleen uusi viritys: hän aikoo lähteä maistattamaan uuden viinitilansa tuotetta Pariisiin. Omasta La Cruz de Sagrillas -viinistä näyttää muodostuvan heti raskas risti, sillä epäluotettava liikekumppani on jättänyt palkat maksamatta ja Antonion pahaan pulaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat