Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lämmin mutta siloinen versio klassikosta

Radio ja TV
 
Winona Ryder ja Claire Danes esittävät sisaruksia.
Winona Ryder ja Claire Danes esittävät sisaruksia.
Arvio: draama
Pikku naisia ★★★
Little Women, USA 1994
Ohjaus Gillian Armstrong
Pääosissa Winona Ryder, Claire Danes, Trini Alvarado, Susan Sarandon
Liv klo 21.00

Louisa May Alcottin jo 1860-luvulla ilmestynyt romaani Pikku naisia on klassisen tyttökirjallisuuden merkkiteoksia, ja se on filmattu useaan kertaan. Hollywoodin kulta-ajan kaksi versiota ovat vuosilta 1933 ja 1949.

Vuonna 1994 valmistuneessa elokuvassa australialaisohjaaja Gillian Armstrong painotti teoksen teemoja hieman enemmän nykyajan suuntaan, vaikka ei tapahtuma-ajankohtaa vaihtanutkaan.

Marchin sisarsarja elää ja kasvaa Yhdysvaltojen sisällissodan aikaisessa ja jälkeisessä Concordin kaupungissa Massachusettsin osavaltiossa kokien haaveita, pettymyksiä ja onnea. Keskushahmo on kirjailijanurasta haaveileva Jo March ( Winona Ryder ).

Armstrong säilyttää alkuperäisteoksen lämpimän tunnelman, ja tuo siihen hieman feministisiä sävyjä. Kokonaisuus on huolellinen, mutta paikoin ehkä liiankin kiillotetun oloinen.

Muita Marchin sisaruksia esittävät muun muassa nykyisen Isänmaan puolesta -sarjan tähti Claire Danes sekä hieman jo isommista elokuvakuvioista pudonneet Trini Alvarado ja Kirsten Dunst. Pitkämielisenä ja ymmärtäväisenä äiti Marchina on Susan Sarandon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat