Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kätevä emäntä jatkaa vanhoin ja uusin ideoin

Radio ja TV
 
Yle
Kätevän emännän juhlista ensimmäinen on uusi vuosi. Kuvassa Maria Sid (vas.), Minna Kivelä ja Lotta Lindroos.
Kätevän emännän juhlista ensimmäinen on uusi vuosi. Kuvassa Maria Sid (vas.), Minna Kivelä ja Lotta Lindroos. Kuva: Yle
Arvio: sketsisarja
Kätevän emännän juhlat, Suomi 2015
Ohjaus Antti Leino
Käsikirjoitus Marjo Vento, Sirpa Bertling, Sari Vento
Pääosissa Annu Valonen, Minna Kivelä, Maria Sid, Lotta Lindroos, Kaisa Mattila, Jarkko Tiainen, Lari Halme
TV2 klo 21.00

Kyllä nyt riittää naisvaltaista viihdettä – vai miten pitäisi kutsua Siskonpetiä ja Kätevää emäntää, joissa molemmissa naiset ovat päärooleissa ja miehet enempi taustalla?

Kätevä emäntä oli ensin. Sarjan alussa luodut hahmot ja sketsimiljööt ovat osoittautuneet niin kestäviksi, että monia niistä voi käyttää vieläkin. Ja ihme kyllä ne toimivat edelleen.

Kätevän emännän viime kausi tuntui jo turhalta pitkittämiseltä, mutta nyt tauon jälkeen Emäntiä jaksaa hyvin taas katsoa, siitä huolimatta, että Siskonpeti tuli ja voitti tässä välissä. Mainioita sarjoja molemmat, ja Siskonpetihän jatkuu myös.

Kätevän emännän kymmentä uutta jaksoa yhdistää teema, suomalaiset juhlat. Jaksot rakentuvat kuitenkin entiseen tapaan sketsien varaan.

Tutuista sketseistä jatkavat ainakin herkistyvä taksikuski, "ei tää skulaa" -pariskunta ja toimisto ("ei enää organisaatiomuutosta tällä viikolla"). Välissä nähdään myös saman idean tarpeetonta toistoa ja sketsejä, joista jää puuttumaan terävin kärki. Näyttelijät ovat enimmäkseen hyvässä vedossa.

Siskonpetiä ei ehkä olisi syntynyt ilman Kätevää emäntää, eikä kumpaakaan ilman brittiläistä Ponille kyytiä -sarjaa. Seuraavaksi Kätevä emäntä voisi antaa tilaa aivan uusille sketsi-ideoille – ja miehillekin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat