Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kamera kävi presidentti Richard Nixonin lähipiirissä

Radio ja TV
 
Yle
Vielä vuonna 1972 presidentti Richard Nixonilla oli aihetta tuuletuksiin.
Vielä vuonna 1972 presidentti Richard Nixonilla oli aihetta tuuletuksiin. Kuva: Yle
Arvio: dokumentti
Meidän Nixonimme
Our Nixon, USA 2013
Teema klo 21.00

Hän normalisoi Yhdysvaltojen välit Kiinaan, sopi strategisten aseiden rajoituksista Neuvostoliiton kanssa ja veti amerikkalaisjoukot Vietnamista. Silti presidentti Richard Nixon (1913–1994) muistetaan yleensä vain sisäpoliittisesta mokasta, Watergate-skandaalista, joka johti hänen eroonsa vuonna 1974.

Penny Lanen hienon dokumentin Meidän Nixonimme ytimessä ovat Super 8 -filmit, joita kuvasivat Nixonin avustajat H. R. Halderman, John Ehrlichman ja Dwight Chapin. Niistä lainatut otokset tuovat merkityksellistä sivuvaloa uutisfilmeihin Nixonin vuosien 1969–1974 valikoiduista tapahtumista.

Koska dokumentin ääni- ja kuvaleikkaus on oivaltavaa, presidenttikin alkaa näyttäytyä vimmaisena ja epävarmana – eli ristiriitojensa kautta inhimillisenä hahmona.

Luultavasti kenen tahansa Nixonin ikäisen republikaanin ja antikommunistin oli aivan yhtä vaikea kuin hänen käsittää 1960-luvulla Yhdysvalloissa nopeasti kasaantuneita muutospaineita.

Kun Nixon ei oikein hallinnut muutoksia ympärillään, hänestä purkautui esille negatiivisia ja syvästi epäluuloisia piirteitä, joista on toki puhuttu ennenkin.

On silti hämmentävää kuulla, miten presidentti oikeasti leimaa tv-sarjan Perhe on pahin (1971–1979) homopropagandaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat