Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pikkukylä joutuu verenhimon valtaan

Radio ja TV
 
Lucas (Mads Mikkelsen) joutuu sietämättömän jahdin kohteeksi.
Lucas (Mads Mikkelsen) joutuu sietämättömän jahdin kohteeksi.
Arvio: elokuva
Jahti★★★★
Jagten, Tanska 2012
Ohjaus Thomas Vinterberg
Fem klo 21.00

Thomas VinterberginJahti on lähes sietämätön elokuva, mutta niin sen on tarkoituskin olla. Dogma-liikkeessä uransa aloittanut Vinterberg on Tanskan kansainvälisesti tunnetuimpia ohjaajia Lars von Trierin ja Susanne Bierin ohella, ja Jahti kahmi palkintoja, muun muassa Oscar-ehdokkuuden.

Mads Mikkelsen näyttelee Lucasia, joka yrittää pysyä mukana pikkupaikkakunnan metsästysseurueessa. Hän on ajautumassa äijäporukan ulkopuolelle avioeronsa jälkeen, ja asemaa horjuttaa myös työ päiväkodissa. Lucasin parhaan kaverin Theon ( Thomas Bo Larsen ) pieni tytär Klara ( Annika Wedderskopp ) lipsauttaa suutuspäissään lauseen, jonka päiväkodin johtaja Grethe ( Susse Wold ) tulkitsee pahimmalla mahdollisella tavalla. Lucasia aletaan epäillä pedofiliasta.

Lapsen virhe paisuu järjettömiin mittasuhteisiin, ja yhteisö tarttuu Lucasiin kuin saaliseläimeen. Kukaan ei enää pysähdy kysymään Klaralta, mitä hän oikeasti tarkoitti.

Jahdin tapahtumat voisivat olla mahdollisia, mutta elokuva on pikemminkin pikkutarkka tutkielma porvarillisen yhteisön sukupuolinormeista, joista Lucas pyrkii alitajuisesti eroon. Fokuksessa eivät ole vain miehiset miehet vaan yhtä lailla naiset. Lucasin ainoa tuki on Nadja ( Alexandra Rapaport ), joka on maahanmuuttajana ulkopuolinen ja immuuni ryhmähysterialle.

Jahdissa on temaattisesti paljon samaa kuin ruotsalaisen Ruben Östlundin uudessa Turisti-elokuvassa, mutta Vinterbergin ankarassa käsittelytavassa ei ole mitään edes etäisesti koomista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat