Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tilaisuus tekee taas varkaan

Neliosainen brittitrilleri kuvaa ahtaalle ajettuja työntekijöitä, jotka ottavat vaikka riskejä säliyttääkseen elintasonsa

Radio ja TV
 
Yle
Chris (Ashley Walters), John (Steven Mackintosh) ja Marcus (Warren Brown) työskentelevät rahankäsittelylaitoksessa.
Chris (Ashley Walters), John (Steven Mackintosh) ja Marcus (Warren Brown) työskentelevät rahankäsittelylaitoksessa. Kuva: Yle
Arvio: minisarja
Sisäpiirin miehet
Inside Men, Britannia 2012
Ohjaus James Kent
Käsikirjoitus Tony Basgallop
Pääosissa Steven Mackintosh, Ashley Walters, Warren Brown, Nicola Walker, Kierston Wareing
TV1 klo 22.00

BBC tuottaa edelleen tasaiseen tahtiin laadukkaita minisarjoja, jotka kaikki ovat yleensä vähintäänkin hyviä ja toiset suorastaan erinomaisia. Sisäpiirin miehet ei välttämättä houkuttele alun perusteella, mutta ei kannata luovuttaa heti.

Sarja lähtee käyntiin väkivaltaisesta ryöstöstä, joka on kuvattu mahdollisimman ahdistavasti mutta myös tavanomaisesti. Päähenkilö John Coniston työskentelee rahankäsittelylaitoksen johtajana, mikä tarkoittaa sitä, että hän ja hänen alaisensa varastoivat käteistä rahaa. Varsin outo paikka siis nykyaikana.

Alkukohtauksessa ryöstäjät uhkaavat Johnia järeillä aseilla päästäkseen käsiksi seteleihin. Samalla nähdään, miten yhtä vartijoista ammutaan polveen.

Sitten siirrytään ryöstöä edeltäneisiin takaumiin, joista ei voi paljastaa liikaa. Johnin ohella päähenkilöiksi nousevat ryöstössä loukkaantuva Chris sekä Marcus, Johnin alainen hänkin. Kummankin miehen yksityiselämää avataan pala palalta ja tehdään selväksi, että heillä on taloudellisesti tukalaa.

John on tarkkaan kirjoitettu hahmo. Hän on nykyajan konttorirotta, epävarma ja hermostunut keski-ikäinen mies, jolle on siunaantunut liikaa vastuuta. Hän tarkkailee alaisiaan yläkerran lasikopista ja huomaa nopeasti, jos joku nappaa setelin omaan taskuunsa.

Kun vilppejä tulee ilmi, hän ei kuitenkaan halua paljastaa niitä omille päälliköilleen vaan maksaa pikkusummat omasta pussistaan. Kotona on jännitteitä, sillä lapseton pariskunta on juuri saamassa adoptiolapsen.

Sarja kuvaa klassista rikosta, jossa tilaisuus tekee varkaan. Laitoksen työntekijät kuuluvat nykyajan köyhtyvään keskiluokkaan, joiden on päivä päivältä vaikeampaa säilyttää elintasoaan. Marcusilla on kaiken lisäksi tuhlaileva vaimo, jolle hän yrittää olla mieliksi.

Samaan aikaan työntekijät näkevät työssään kasamäärin seteleitä, jotka eivät tunnu kuuluvan kenellekään. Kiusaus juonitteluun kasvaa liian suureksi: miten voisi ryöstää seteleitä vähän kerrallaan? Entä kuka heistä on alussa nähdyn raa'an ryöstön takana?

Johnia näyttelee Steven Mackintosh, jota on nähty brittisarjoissa jo 1980-luvulta lähtien. Hän on jäänyt mieleen varsinkin rikollisten ja pikkunilkkien, ylipäätään epäsympaattisten miesten rooleista. Sisäpiirin miehissä hän näyttää kykyjään monipuolisemmin, sillä John löytää itsestään puolia, jotka hämmästyttävät häntä itseäänkin. Yhtä kaikki ikävä tyyppi on tämäkin hahmo.

Muidenkin näyttelijöiden työ on taattua BBC-laatua. Marcusin roolissa nähdään Warren Brown ja Chrisinä Ashley Walters.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat