Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvalloissa kaikki on kaupan

Radio ja TV
 
Lotta Stenroos lähettää kirjeitä Amerikan Yhdysvalloista.
Lotta Stenroos lähettää kirjeitä Amerikan Yhdysvalloista.
Arvio: asiasarja
Lotta Stenroos – Kirjeitä Amerikasta USA 2015
Puhe klo 17.15

"Hullut päivät potenssiin sata."

Näin toimittaja Lotta Stenroos kuvailee yhdysvaltalaisten jokapäiväistä kulutuskäyttäytymistä. Ihmiset odottavat alennusmyynnin alkua yön yli tavaratalon ovien ulkopuolella, ja kun ovet avautuvat, ryntäyksessä sattuu loukkaantumisia.

Kauppakeskukset ovat kohtaamispaikkoja ja olohuoneita. Kertakäyttökulttuuri rehottaa, ja heikon kuluttajasuojan vuoksi tavara on usein huonolaatuista.

Lotta Stenroos – Kirjeitä Amerikasta -radiosarjan tämänpäiväisen jakson mukaan Yhdysvalloissa lähes kaikki perustuu kuluttamiseen. Kulutus puolestaan ei perustu tarpeeseen vaan haluun. Ja halua tyydytetään luotolla.

Sarja tukee monia yhdysvaltalaisiin liitettyjä stereotypioita, mutta tekee sen – valitettavasti – varsin hyvin perustein.

Näin piirtyy kriittinen ja monin tavoin surullinen kuva Atlantin takaa.

Kiinnostavaa sarjaa rasittaa muutama jaksosta toiseen jatkuva puute. Haastattelut on äänitetty luokattoman huonosti ja jätetty suomentamatta. Niissä ei myöskään kerrota haastateltavan nimeä. Näin ollen monilta saattaa mennä osa sisällöstä ohi korvien.

Häiritsevää on myös puhetyylinen puhe "amerikkalaisista". Maantieteellisesti amerikkalaisia asuu kaikkialla Kanadasta Chilen Tulimaahan. Tässä sarjassa kerrotaan kuitenkin yhdysvaltalaisista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat