Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiihkeät Emmerdale-fanit kohtaavat myös Suomen somessa

Brittisaippuasarjan juonenkäänteitä rakastetaan ja vihataan Facebookin suomalaisilla fanisivuilla

Radio ja TV
 
Jaana Laitinen
Jaana Laitinen
Facebookin suljetussa Emmerdale-ryhmässä on yli 6 500 jäsentä. Keskiviikkona 18. 2. ryhmässä pohdittiin muun muassa, miksi kaikilla sarjan naisilla on joko nuttura tai polkkatukka.
Facebookin suljetussa Emmerdale-ryhmässä on yli 6 500 jäsentä. Keskiviikkona 18. 2. ryhmässä pohdittiin muun muassa, miksi kaikilla sarjan naisilla on joko nuttura tai polkkatukka. Kuva: Jaana Laitinen

"Mitäs te tykkäätte tuosta uudesta eläinlääkäri Vanessasta. Onko hän lintu vai kala, vähän ristiriitainen tyyppi oudolla tavalla", Emmerdale-fani kysyy Facebookissa.

Kommentteja alkaa sataa heti.

"Vanessa antaa oudot fibat. . . aivan kuin olisi aina jotain jäynää mielessä", joku vastaa.

"En tykkää minäkään! Vähän salakavalan oloinen. . . Piru mielessä?" toinen komppaa.

"Hän on lespo", kolmas tietää.

Kun illan jaksot englantilaisen maalaiskylän arkea kuvaavasta Emmerdale-sarjasta päättyvät, fanit siirtyvät Facebookiin. Sarjan intohimoiset ystävät ruotivat juonenkäänteitä ja hahmoja suomalaisilla fanisivuilla.

Viime aikoina ryhmää on puhuttanut kylän nuorten naisten ulkonäkö. "Oonko ainut ketä häirihtee tuo Amyn meikkivoideraja leukaluun paikkeilla?" avasi eräs fani keskustelun. Tunnissa tuli 37 peukutusta ja 33 kommenttia.

Joku kaivoi esiin Amyä näyttelevän Chelsea Halfpennyn kuvan ilman roolimeikkiä. Päivän aikana kuva keräsi 698 tykkäystä. Onpa kaunis, Chelseaa ihailtiin.

Myös rikosten polulle eksyvän korjaamoyrittäjä-Debbien meikki nostaa tunteita.

"Etten kestä katsoa ku tuo mafiaprinsessa Nirppanokka sutii tuota räikeänpunaista poskipunaa luiseen naamaansa. Nuo pläntit vois vaikka repäistä irti, niin paksusti sitä on", fani Äänekoskelta purkautuu.

Onko eläinlääkäri Vanessa (Michelle Hardwick) lintu vai kala, Emmerdale-faniryhmässä pohditaan.
Onko eläinlääkäri Vanessa (Michelle Hardwick) lintu vai kala, Emmerdale-faniryhmässä pohditaan.

Facebookissa äänestetään välillä sarjan komeinta miestä tai suosikkiparia. Ryhmä pui myös menneitä tapahtumia, ihmissuhteita ja tulevia käänteitä. Tietoja, kuvia ja filmipätkiä lainataan sarjan kotisivuilta ja muilta Facebook-saiteilta.

Ryhmään kuuluu yli 6 500 jäsentä. Helsinkiläinen Jatta Ansamaa kiinnostui sarjasta, kun hän asui vuoden Yorkshiressä lähellä kylää, jossa sarjaa kuvataan.

Ansamaa istui iltoja kyläpubissa, ihan kuten emmerdalelaisetkin. "Kaikki tunsivat toistensa asiat, ja jokainen oli vuoron perään silmätikkuna. Sarja on kuin suoraan paikallisten elämästä."

Emmerdale-ryhmä Facebookissa on faneille sosiaalinen foorumi, jossa jaetaan yhteistä rakkautta sarjaan. Sarjan henkilöhahmot ovat tuttuja vuosien takaa, ryhmän jäsenet kertovat. "Ihmisistä on tullut kuin omaa perhettä", lahtelainen Tuula Airo, 61, kuvaa.

"Tutuista hahmoista, heidän pukeutumis- tai sisustustyyleistään on kiva vaihtaa mielipiteitä ja välillä vääntää tiukempaakin keskustelua", sanoo porilainen Susanna Mäkelä, 24.

Monia viehättää sarjassa se, että hahmot eivät ole hohtavahampaisia yli-ihmisiä.

"Aidon tuntuiset henkilöt tuovat sarjaan positiivisen lisän. Ainakaan vielä kukaan ei ole noussut kuolleista tai tippunut helikopterista naarmuitta, valkoiset pellavahousut edelleen valkoisina", Susanna Mäkelä tölväisee. Mielessä on selvästi Maikkarin toinen saippuasarja Kauniit ja rohkeat.

Nuori Amy (Chelsea Halfpenny) käyttää liikaa meikkiä, kuuluu ryhmäläisten yksimielinen tuomio.
Nuori Amy (Chelsea Halfpenny) käyttää liikaa meikkiä, kuuluu ryhmäläisten yksimielinen tuomio.

Espoolainen Seija Puumalainen innostui Emmerdalesta, kun hän istahti katsomaan televisiota äidin seurana.

"Siitä tuli meidän yhteinen juttu. Soittelemme ja juoruamme sarjan käänteistä edelleen."

Jatta Ansamaa sanoo, ettei sarja ole faneille pakoa todellisuudesta vaan hauskanpitoa. Kaikki tietävät, ettei Emmerdale ole totta, mutta hahmoista puhutaan kuin oikeista ihmisistä.

Susanna Mäkelä on samaa mieltä. "Facebook-yhteisö antaa minulle yhteenkuuluvuuden tunnetta. Se on samalla aaltopituudella oleva porukka, joka ymmärtää, jos olen nähnyt kaupassa näyttelijän kaksoisolennon tai sarja on tullut uniin."

Suuri osa ryhmän jäsenistä on naisia. Helsinkiläinen Osmo Turtiainen, 51, uskoo, että joukkoon kuuluu paljon muitakin miehiä kuin hän. "Kaikki miehet eivät ehkä paljasta, että hekin ovat siellä", Turtiainen arvelee.

 

Emmerdale MTV3:lla klo 18.00 ja 18.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat