Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hohhoijaa, kyläkauppias

Radio ja TV
 

"Aamu Tuurin kyläkaupalla valkenee aurinkoisena. Kauan odotetun kesän ensimmäiset lämpimät päivät hellivät piskuista kylää."

Ensimmäiset viisi sekuntia toimivat: tämä satu alkaa juuri niin äitelästi kuin pitääkin. Nyt sitten sitä kohusisältöä, kiitos!

Tuurin kyläkaupan hulinaa on jo seurattu yllättävän suositussa Tuuri-sarjassa, mutta TV5:n uusi Tuurin kyläkauppias lupaa viedä homman seuraavalle tasolle ja keplotella kamerat halpahallikeisarin kotiin tirkistelemään tämän yksityiselämää. Kuulostaa mahtavalta.

Mutta: pilottijakson perusteella Vesa Keskisen kotielämä on käsittämättömän epäkiinnostavaa. Työympäristön ulkopuolella hän tuntuu olevan täydellisen eksyksissä – jopa siinä määrin, että koko tuotanto alkaa tuntua kyseenalaiselta.

Sarjassa tavataan kyllä Keskisen lahjakkaasti piiloteltu Jane -vaimo ja pieni tyttövauva useaan otteeseen. Nämä kohtaukset vain sattuvat olemaan tuskallisen vaivaannuttavia. Pariskunta "kommunikoi" kourallisella sanoja ja vilkuilee hämmentyneenä seinille. Katsoja on pakahtua sääliin eritoten Jane-paran puolesta.

Keskisen ymmärtäminen ei tosin ole ainoastaan kielikysymys. Hänen mystisen matalalle taajuusalueelle sijoittuva äänensä on niin vaikeaselkoista kuultavaa, että kyläkauppias vaatisi valtaosaan puheenvuoroistaan tekstityksen.

Vaan ei hätää, kaikki ei kuitenkaan ole pilalla: klassikkofiguurit ovat yhä kehissä. Muovikenkälaarien täyttämissä halleissa sukkuloi siis tässäkin ohjelmassa ihmisiä nimeltä Tarjoushaukka (kyllä), Danny (kyllä) ja Katmandu (kyllä). Lisäksi hahmokaartiin liittyy sarjan tiedotteessa topakasti hehkutettu "hersyvä siivooja Tuula ". Tämä myös pitää paikkansa, sillä Tuulan hersyvyys tosiaan lähentelee suorastaan psykedeelisiä tasoja.

Oman käsivarren nipistäminen on tarpeen: nämä ihmiset eivät ole käsikirjoitettuja.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikottain myös osoitteessa nyt.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat