Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nauraminen käy työstä

Kingi-tähdet Krista Kosonen ja Armi Toivanen tietävät, että hyvällä ensemblella on merkitystä tv-viihteessäkin

Radio ja TV
 
Sirpa Räihä HS
Kingi-ohjelmasta nähdään tänään toiseksi viimeinen jakso. Sekä Armi Toivasen (vas.) esittämä Hippu Kylberg että Krista Kososen Tsiisus Nieminen ovat edelleen mukana ohjelman laulukisassa.
Kingi-ohjelmasta nähdään tänään toiseksi viimeinen jakso. Sekä Armi Toivasen (vas.) esittämä Hippu Kylberg että Krista Kososen Tsiisus Nieminen ovat edelleen mukana ohjelman laulukisassa. Kuva: Sirpa Räihä HS

Krista Kosonen ja Armi Toivanen odottavat MTV:n Filmihallilla, että Kingin Unicef-infoon saapuneet toimittajat poistuvat omiin hommiinsa. Sen jälkeen he ryhtyvät ideoimaan lauantain jaksoa yhdessä muun Kingi-tiimin kanssa.

Putouksen jälkeläisenä syntynyt musiikkikomediashow Kingi on lunastanut nopeasti paikkansa yleisön uutena suosikkina. Nyt sarja on kääntymässä loppusuoralle, ja tänään nähdään toiseksi viimeinen jakso. Sekä Kososen esittämä Tsiisus Nieminen että Toivasen Hippu Kylberg ovat edelleen mukana ohjelman laulukisassa.

Suorana kuvattavien jaksojen käsikirjoituksia väännetään joka viikko koko ryhmän voimin. Viikon ensimmäisessä tapaamisessa näyttelijät heittävät ideoita omista hahmoistaan, ja alkuviikosta päätetään myös, keitä nähdään fiktiivisen laulukilpailun tuomaristossa. Viime viikolla pöydän takana sekoili muun muassa kolme Uuno Turhapuroa sekä muita suomalaisen elokuvan sankareita.

"Tuomareiden varsinaiset jutut jätetään viime tippaan, eikä niitä harjoitella liikaa. Tarkoitus on, että hahmot saavat jäädä ikään kuin poreilemaan", Kosonen selittää.

Kingin käsikirjoitustyö on oikeasti aika rankkaa, Kosonen sanoo.

"Ideoita testataan siihen asti, että joku niistä alkaa naurattaa. Itse nauran aina Iinan [ Kuustonen ] imitaatioille. Oikein odotan niitä."

Kosonen kertoo lukevansa parhaillaan Putouksen ja Kingin amerikkalaisen esikuvan Saturday Night Live -sketsisarjan historiikkia ja löytäneensä sieltä tuttuja periaatteita.

"Tässä työssä on pakko luottaa vain siihen, mikä naurattaa itseä. Ei kannata ryhtyä mielistelemään muita."

Sekä Toivanen että Kosonen suhtautuivat ensin varauksella ideaan Putouksen seuraajasta.

"Porukka ratkaisi, että lähdin mukaan. Tässä on kuitenkin kaikki tämän tyylilajin parhaat asiantuntijat mukana", Toivanen sanoo.

"Tosi paljon on kiinni kemioista. Me ollaan jo Putouksessa totuttu keskenämme suorapuheisuuteen ja siihen, että asiat etenevät nopeasti", Kosonen kuvailee. Molemmat ovat samaa mieltä, että ensemblella on merkitystä myös tv-viihteessä.

Kingi tuntui Kososesta rennommalta konseptilta kuin Putous, koska siinä ei ole näytön paikkoja ja tulikokeita, joista tuli ajan mittaan näyttelijöille työläitä.

"Nautin Kingin parodian tasosta, koska sillä ei ole mitään rajoja. Maikkariltakaan kukaan ei vahdi meitä."

Olisiko kumpikaan osannut opiskeluaikoina kuvitella, miten tärkeä väline televisiosta tulee heille? Ei ainakaan Kosonen, joka haaveili teatterista.

"Mä vain toivoin silloin kauheasti, että pääsisin ylipäätään tekemään haasteellisia töitä ja mahdollisimman paljon", sanoo puolestaan Toivanen.

Molemmat myöntävät alkuun miettineensä, mitä tv-viihde tulee merkitsemään uran kannalta.

"Mutta kyllä tämä on avannut enemmän ovia kuin sulkenut", he toteavat.

Putous- ja Kingi -putki on myös kehittänyt kykyjä, varsinkin nopeutta ja intuitiota.

"Molemmista sarjoista on saanut helvetin paljon rohkeutta, eikä se ole näyttelijälle mikään itsestäänselvyys", Toivanen sanoo.

"Näyttelijästä näkee heti, jos hän on epävarma. Ylipäätään on parempi joko mokata tai onnistua täysillä. Keskitiehen jääminen ei toimi koskaan."

 

Kingi MTV3:lla klo 19.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat