Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiihkeä rytmi kuljettaa Oscar-vuodesta toiseen

Radio ja TV
 
Yle
Dokumentissa haastatellaan muun muassa George Clooneya, joka on voittanut Oscarin sekä näyttelijänä että tuottajana.
Dokumentissa haastatellaan muun muassa George Clooneya, joka on voittanut Oscarin sekä näyttelijänä että tuottajana. Kuva: Yle
Arvio: dokumentti
Ja Oscarin saa. . .
And the Oscar Goes to. . ., USA 2014
Ohjaus Rob Epstein ja Jeffrey Friedman
Teema klo 21.00

Oscar-palkinnot jaetaan huomenna Los Angelesissa jo 87:nnen kerran. Vuosien varrelle mahtuu valtava määrä tunteikkaita, hauskoja, muka-hauskoja ja vakaviakin hetkiä. Näitä on pitkässä Ja Oscarin saa. . . -dokumentissa sekoitettu kiivasrytmiseksi sillisalaatiksi.

Dokumentin maineikkaat ohjaajat Rob Epstein ja Jeffrey Friedman (muun muassa dokumentti Luuranko kaapissa, 1995, ja beatnik-elokuva Huuto, 2010) ovat selvästikin tehneet tiivistystyötä mielessään katsoja, joka valmiiksi tietää Oscareista melko paljon.

Haastateltavina on ehdolle päässeitä ja voittajia. Osan ajasta puhe on löyhää, mutta ytimekkäinä erottuvat hetket, joissa kuullaan Oscar-palkintoon johtaneesta elokuvataiteen tekemisestä. Jane Fonda esimerkiksi kuvailee rankkaa taustatyötään elokuvaan Klute – rikosetsivä (1971), ja Steven Spielberg selostaa Pelastakaa sotamies Ryanin (1998) maihinnousukohtauksen kuvaamista.

Oscar-gaalan kulissien taakse sijoittuvista muisteluista mieleen jää Jon Voightin yksinkertainen kohtaaminen Fred Astairen kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat