Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itsemurhatarinasta tuli dokumenttikuunnelma

Radio ja TV
 
Yle
Meganin tarinaa kertovat kuunnelmassa muun muassa Laura Kumpula (vas.), Saara Sillvan ja Katimari Niskala.
Meganin tarinaa kertovat kuunnelmassa muun muassa Laura Kumpula (vas.), Saara Sillvan ja Katimari Niskala. Kuva: Yle
Arvio: kuunnelma
Meganin tarina, Suomi 2015
Käsikirjoitus Tuomas Timonen, dramatisointi ja ohjaus Hilkka-Liisa Iivanainen
Pääosissa Saara Sillvan, Laura Kumpula, Katimari Niskala, Kimmo Rasila ja Jukka Aaltonen
Radio 1 klo 15.00,
uusinta ma 23. 2. klo 19.03

Megan Meierin (1992–2006) kohtalo on edelleen yksi tunnetuimpia esimerkkejä internetin vääristyneen keskustelukulttuurin seurauksista. Missourilaisessa pikkukaupungissa Yhdysvalloissa asunut Meier tappoi itsensä 13-vuotiaana jouduttuaan netissä kiusaamiskampanjan uhriksi.

Turun kaupunginteatterissa pyörii parhaillaan Tuomas Timosen käsikirjoittama näytelmä Meganin tarina. Nyt siitä on saman tekijäjoukon voimin valmistunut rinnakkaisteos radioon.

Radiodraama ei perustu sataprosenttisesti todellisuuteen, mutta sitä voi silti hyvinkin kutsua dokumenttikuunnelmaksi. Dramaturgisena kehyksenä on kuvitteellinen radiolähetys, jossa kerrataan nuoren naisen kuolemaan johtaneita käänteitä.

Tarinan päähenkilö Megan ( Saara Sillvan ) rakastuu silmittömästi poikaan, johon hänellä on vain virtuaalinen yhteys – he eivät ole koskaan tavanneet tai edes puhuneet puhelimessa.

Romanssi kääntyy kiusaamiseksi, joka lähtee paisumaan lumipallon tavoin. Myöhemmin koko poika paljastuu keksityksi hahmoksi.

Meganin tarina näyttää millaiseksi vyörytykseksi internetin vihapuhe voi äityä. Se myös kuvaa, millaisen todellisuudesta irtaantuneen koston kierteen aikuiset ihmiset voivat synnyttää.

Pinja Mustajoen äänisuunnittelu luo virtuaalitunnelmaa esimerkiksi asettamalla kertojaksi näyttelijän sijaan tietokoneen.

Vaikuttava kuunnelma on pakattu turhan tiiviiksi. Referaattimaisuutta korostaa se, että lopussa mainostetaan yli tuplasti pidempää teatteriesitystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat