Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Millainen on vankila vangin näkökulmasta?

Radio ja TV
 
Emilia Kukkala esittää kysymyksiä, joita nykymediassa harvemmin kuulee.
Emilia Kukkala esittää kysymyksiä, joita nykymediassa harvemmin kuulee.
Arvio: keskustelu
Emilia Kukkala
Puhe klo 13.02 ja 22.05
Uusinta su 1. 3. klo 10.03

Emilia Kukkalan ohjelma on tervetullut, sillä siinä kysytään kysymyksiä, joita harvemmin nykymediassa kuulee. Ohjelmassa on esimerkiksi pohdittu talouskasvun vaihtoehtoja ja luonnonvarojen loppumista sekä kysytty, miksei ruokaa riitä koko ihmiskunnalle.

Ympäristökysymysten rinnalla ohjelmasarjassa on vahvasti esillä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden teema. Niin tänäänkin, kun suorassa lähetyksessä keskustellaan vankilajärjestelmästä vangin näkökulmasta.

Suomessa vankien määrä suhteessa väkilukuun on Euroopan pienimpiä. Toisaalta rikoksen uusiminen on yleisempää kuin muissa Pohjoismaissa. Kolmannes vangeista päätyy jossain vaiheessa takaisin kiven sisään.

Vankeuden pitäisi paradoksaalisesti toimia samaan aikaan sekä rangaistuksena että sopeuttaa rikollista takaisin yhteiskuntaan. Varsinkin populistisessa puheessa kuulee usein vaatimuksia rangaistuksien koventamisesta, vaikka se ei vähennä rikollisuutta.

Parantaako vankila? Entä onko vankeusrangaistuksille vaihtoehtoja? Näistä aiheista Kukkalan kanssa saapuu keskustelemaan pitkään vankilassa istunut ehdonalaisvanki.

Vaikka Kukkala on selvästi tiedostava journalisti, hänen ohjelmissaan on ollut erikoinen epäsuhta. Studiovieraina on ollut pelkkiä miehiä.

Mutta vielä on neljä lähetystä jäljellä. Mahtuisikohan joku nainenkin studioon?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat