Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Doc Martin äksyilee jo kuudella kielellä

Radio ja TV
 
Martin Clunes on aito ja alkuperäinen Doc Martin. Hän omistaa myös sarjan tekijänoikeudet.
Martin Clunes on aito ja alkuperäinen Doc Martin. Hän omistaa myös sarjan tekijänoikeudet.
Komediasarja
Doc Martin, Britannia 2009–2011
TV1 klo 17.10

Maalle muuttaneesta äksystä lontoolaislääkäristä kertova Doc Martin on ollut menestys Suomessa, ehkä yllättäväkin. Komediasarja keräsi uusimmalla tilastoidulla viikolla jokaisella jaksollaan vähintään 600 000 katsojaa, vaikka esitysaika – maanantaista perjantaihin kello 17.10 – ei ole kaikkein otollisin.

Tämä verikammosta kärsivä verisuonikirurgi vetoaa myös muilla kielillä ja muissa maissa, eikä vain Martin Clunesin tulkitsemana myrtyneenä, tylysti käyttäytyvänä totuudentorvena. Sarjasta on tehty alkuperäistä mukailevat omat versiot Espanjassa (Doctor Mateo), Hollannissa (Dokter Tinus), Kreikassa (Kliniki Periptosi), Ranskassa (Doc Martin) ja Saksassa (Doktor Martin).

Hollantilaista Martinus Elsenboschia lukuun ottamatta kaikki tohtorit palaavat englantilaisen esikuvansa tavoin kalastajakylään ja kaikki maansa metropoleista. Espanjan ja Kreikan sarjoissa tohtorit ovat tosin edenneet työurallaan ulkomaille: Mateo Sancristóbal ja Markos Staikos palaavat kotimaahansa New Yorkista.

Sarjan suosiota selittänee, että yrmeän tohtorin tavoin sen kaikki muutkin tyypit ovat tunnistettavia, kulttuureja ylittäviä ja yhdistäviä.

Kaikista sarjoista löytyy se yksi hieman hidaskäyntinen poliisi, epäkelpo putkimies ja laiska vastaanottoapulainen sekä myös nuorempi opettaja, joka jostain selittämättömästä syystä ihastuu sosiaalirajotteiseen jurottajatohtoriin.

Brittinäyttelijä Martin Clunes vetää kaikista häntä seuranneista kollegoista kuitenkin pisimmän korren, sillä hänen yhtiönsä omistaa sarjan tekijänoikeudet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat