Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myötä- ja vastoinkäymisissä

Yhteiselo Satuhäät-ohjelman kanssa on kestänyt jo 10 vuotta. Ensi-ihastus on kaikonnut, ja on suhteen välitilinpäätöksen aika. Siitä päästään taas jatkamaan uusin voimin eteenpäin.

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
Yle
10. tuotantokauden jaksot aloitetaan vanhojen Satuhäät-parien kuulumisilla. Marian ja Anssin häitä vietettiin kolme vuotta sitten. Mitä heille kuluu nyt?
10. tuotantokauden jaksot aloitetaan vanhojen Satuhäät-parien kuulumisilla. Marian ja Anssin häitä vietettiin kolme vuotta sitten. Mitä heille kuluu nyt? Kuva: Yle

Pidämme Satuhäistä, koska:

1Satuhäissä saa osallistua erilaisten ihmisten häihin ilman, että joutuu ostamaan hääparille lahjaa. – Tai siis siirtämään rahaa parin häämatkatilille, heillähän yleensä on jo oma huusholli täynnä tavaraa.

2Jos julkkisten kotien ja parisuhteiden kyyläily alkaa jo kyllästyttää, Satuhäät antaa mahdollisuuden kurkistella täysin tavallisten ihmisten liittoja ja lukaaleja.

Häiden kynnyksellä ilmapiiri on yleensä sopivan kipakka eikä kämppiäkään ole pahemmin ehditty stailailla.

3Omia häitään suunnitteleva saa sarjasta lukemattomia pukeutumis- ja ohjelmanumeromalleja, joita voit toteuttaa tai jättää toteuttamatta omissa juhlissa.

4Sarja ei suosi pääkaupunkiseutua, vaan juhlia tanssitaan kiitettävästi pitkin ja poikin kesäistä Suomea.

5Avioituvat pariskunnat puhuvat toisistaan kauniisti. He ovat vilpittömän onnellisia ja helpottuneita, kun vihkiminen on ohi ja juhlat pääsevät käyntiin.

Varsinkin miehet ovat Suomessa muuten turhan pidättyväisiä puolisonsa kehumisessa.

6 Jos jakso ei tunnu etenevän, niin aina voi lyödä kaverin kanssa vetoa siitä, koska Enyan Orinoco Flow -kappale lähtee soimaan.

 

Välillä satuhäät jo tökkii, koska:

1Satuhäissä pönötetään. Miltei jokainen pariskunta suunnittelee järjestävänsä "hyvät bileet, joissa on rento meininki". Tämä kaava harvoin toimii, kun puolet vieraista on sukulaisia. Ainoastaan tv-kamerat onnistuvat saamaan aikaan vielä vaivaantuneemman ilmapiirin kuin pöydällinen sukulaisia.

2Tarjoilu vaihtelee, mutta juomapuolella kaava on selvä: Satuhäissä juodaan Virosta roudattuja taxfree-juomia.

3Toteutuuko tasa-arvo varmasti tässä ohjelmassa? Kuinka moni sulhasista on ehdottomasti halunnut osallistua ohjelmaan ja saada kamerat kotiinsa ja häihinsä?

4Satuhäissä suositaan luterilaisen kirkon jäseniä. Siviilivihkimisten määrä lisääntyy, mutta suurin osa sarjan liitoista solmitaan kirkossa.

5Puvut, tarinat ja säät voivat olla satumaisia, hääpaikat harvemmin ovat. Häävieraiden kehonkielikin kertoo siitä, että valitut juhlapaikat ovat yleensä joko ahtaita, hämäriä tai kuumia.

6Häiden satumaisuus on katsojan silmissä. Tai mistäs sitä tietää. Ehkä kesäkuussa Tukholmassa tanssittavissa Carl Philipin ja Sofian häissä on myös itse askarrellut paikkakortit, takapihalla kiskotut terävät sekä hassunhauskat ohjelmanumerot, jotka perustuvat siihen, että vieraiden joukosta löytyy viisi vapaaehtoista.

 

Satuhäät-sarjan uudet, 10. kauden jaksot TV2:ssa klo 21.00.

Pelastuslaitoksella tavanneet Satu ja Janne vihittiin Hollolan kirkossa vuonna 2009.
Pelastuslaitoksella tavanneet Satu ja Janne vihittiin Hollolan kirkossa vuonna 2009.
Suvi ja Johannes sinetöivät salamarakkautensa Porin Yyterissä 2010.
Suvi ja Johannes sinetöivät salamarakkautensa Porin Yyterissä 2010.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat