Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä voimme oppia Oscareista?

Radio ja TV
 
Laura Friman

Saako taas puhua gaaloista? Anteeksi, mutta on pakko: Oscarit, oi pakahduttavat Oscarit. Elokuva-akatemian vuotuinen gaala on fiksun ihmisen sallittu sokea piste: olkoon elitistinen, yltiökapitalistinen, pinnallinen poseerausparaati. Samaan aikaan se on kuitenkin myös vuoden taidokkain, tunteikkain ja paikoittain teräväkin show.

Tämä vuosi oli yhtä mykistävä kuin yleensäkin: Lady Gaga tulkitsemassa Sound of Music -sikermää! Luonnottoman luonteva Julianne Moore herkistelemässä! Täpäkkä Patricia Arquette paasaamassa naisten oikeuksista! Kiitos Yle Teemalle koko viikonlopusta. Hatunnosto myös paketin eteville kääntäjille.

Oscar-lähetyksen ansioista kannattaa ottaa onkeensa, sillä alkamassa on kotimaisten suorien lähetysten viikonloppu: perjantaina jaetaan popin Emmat, lauantaina kruunataan UMK-finalisti. Nyt skarppina siellä!

Ensinnäkin vaadin Elina Kottosen Emma-avajaismonologiin ytyä! Oppia voi ottaa Oscarit vetäneeltä Neil Patrick Harrisilta, joka iski elokuva-alaa puukolla selkään välittömästi: hän leimasi tilaisuuden heti vuoden valkoisimmaksi gaalaksi. Musiikkiteollisuuden nykytolalle irvailun ei luulisi olevan liian vaikeaa – uskallusta vaativaa kylläkin. Itseironia ei olisi pahitteeksi UMK:llekaan: kuvailkaa vaikka kisan tämänvuotista tasoa "värikkääksi", jollette voi venyä "absurdiin".

Palkintopuheet ovat oma lukunsa. Tässä pelissä patetia on täysin ok. Hanat auki! Hurmoksellinen hengellisyys on oivallinen sivumauste perheen palvomisen rinnalle.

Viikonlopun kotimaiset voittajat, ladelkaa pakollinen kiitoslista vauhdilla. Puhukaa sitten politiikkaa. Vouhkatkaa juuri siitä, mikä riivaa – liittyi se gaalan teemaan tai ei. Tämä ohje on tarpeellinen kaikille muille paitsi Pertti Kurikan Nimipäiville. Hyvin te vedätte.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikoittain myös osoitteessa hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat