Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoriso toivoi diskoa

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen

Suomen televisiosta ei 70-luvulla tullut juurikaan musiikkiohjelmia nuorille. Heikki Hietaniemen Lauantaitansseissa saattoi kuulla jonkun diskokappaleen, mutta ei sielläkään mitään musiikkivideota näytetty, vaan kappaleen taustalla jytäsivät ne samat pariskunnat, jotka olivat valssanneet kameralle koko lähetyksen ajan.

Onneksi lauantaisin tuli MTV:n musiikkiohjelma Toivotaan, toivotaan, joka saattoi ajoittain helpottaa nuorisomusiikin ystävien oloa. Ohjelma oli eräänlainen hyväntekeväisyys -jukeboxi, jossa toivottiin kappaleita ja haastettiin tuttuja ja tuntemattomia mukaan rahankeruuseen "sopivaksi katsomallaan summalla".

Koska elettiin aikaa ennen kännyköitä ja nettipankkeja, kappaleiden toivominen tapahtui kirjeen tai kortin välityksellä ja maksaminen puolestaan pankki- tai postisiirroilla.

Juontaja, lempeästi hymyilevä Pia Christiansen, armahti aina lähetyksen lopussa nuorisoa soittamalla YHDEN rokimman kappaleen. Jos se sattui olemaan jokin nössö kotimainen kipale, oli viikko pilalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat