Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apua elämän umpikujissa

Hinnalla millä hyvänsä on nokkelasti ideoitu komediasarja toimistosta, jossa tehdään ihmisiä onnellisiksi

Radio ja TV
 
MTV3
Pirjo Lonka (vas.), Kai Vaine ja Armi Toivanen toteuttavat työkseen toiveita.
Pirjo Lonka (vas.), Kai Vaine ja Armi Toivanen toteuttavat työkseen toiveita. Kuva: MTV3
Arvio: Draamasarja
Hinnalla millä hyvänsä, Suomi 2015
Pääkäsikirjoittaja Matti Kinnunen
Ohjaajat Samuli Valkama ja Teppo Airaksinen
Pääosissa Armi Toivanen, Kai Vaine, Pirjo Lonka, Alina Tomnikov
MTV3 klo 21.00

Tästä vuodesta saattaa tulla kiinnostava kotimaisen tv-draaman kannalta. Ainakin sarjojen ideoinnissa on päästy hyvään vaiheeseen, mutta niiden toteutus on tietysti vielä oma lukunsa.

Ideoinnissa on viime vuosina kunnostautunut varsinkin Moskito Television -yhtiö, jonka tuottama on myös Hinnalla millä hyvänsä. Sarjaa ovat kehitelleet Moskiton Roope Lehtinen sekä käsikirjoittaja Mikko Pöllä, joka on tätä ennen kirjoittanut Moskitolle kahta hyvää sarjaa, Helsingin herraa ja Helppoa elämää.

Hinnallamillä hyvänsä jatkaa samanlaisessa notkeassa tyylilajissa, mutta nyt mukana on myös veijarimaisia sävyjä. Ideasta tulee myös etäisesti mieleen vanha kunnon Charlien enkelit, vaikka tämän sarjan enkeleillä ei olekaan myyttistä pomoa ja tapauksetkin pyörivät enemmänkin arjen kuin rikoksen ympärillä.

Sarjan päähenkilöt ovat töissä Feel Good Inc. -nimisessä firmassa, jonka tavoitteena on tehdä asiakkaat mahdollisimman onnellisiksi. Firmassa on korkea työmoraali, joten tapauksiin paneudutaan tosissaan ja asiakkaiden ongelmat todellakin ratkotaan "hinnalla millä hyvänsä". Sarja siis ironisoi life coach -trendiä.

Toimitusjohtaja Sara on älykäs ja reagoi nopeasti haasteeseen. Apureina toimii poliisikoulun kokeissa reputtanut Marko sekä Saran vanha hyvä ystävä, hörhö Lilli, joka venyy tilanteiden vaatiessa moneen ammattiin. Alkujaksossa tiimiin kotiutuu vielä neljäs jäsen, poliitikon salarakkaana ryvettynyt Janna.

Tehotiimillä ratkaisee mitä tahansa inhimillisiä ongelmia lakipykäliä hipoen. Ensimmäinen jakso alkaa murhayrityksestä ja toinen itsemurhayrityksestä.

Saraa esittävä Armi Toivanen on hyvinkin saattanut olla jo sarjan kirjoittajien mielessä. Toivasen rooli muistuttaa vähän liikaakin 21 tapaa pilata avioliitto -komedian tutkijaa, joka touhotti muiden ihmisten parisuhdekriisien kanssa ja unohti oman tunne-elämänsä. Käy selväksi, että Marko on ihastunut pomoonsa, mutta pomo ei huomaa mitään.

Sarja ei kuitenkaan ole pelkästään Toivasen varassa, vaan sivuroolien Kai Vaine, Pirjo Lonka ja Alina Tomnikov pitävät myös hyvää komediavirettä yllä.

Hinnalla millä hyvänsä on tasalaatuista viihdettä, mutta vauhti ja käsikirjoituksen ainekset eivät pysy koko aikaa samassa tahdissa. Sarjan tulevia haasteita ovat itse tapaukset, jotka voivat periaatteessa olla mitä vain, kun firman erikoisalueena on – koko elämä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat