Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kleptokratian säälimätön tsaari

Radio ja TV
 
Arvio: dokumentti
Putinin oma tie
Putin's Way, USA 2015
Ohjaus Neil Docherty
TV1 klo 22.00
Dokumentti piirtää kuvan Putinista.
Dokumentti piirtää kuvan Putinista.

Jos haluaa ymmärtää paremmin Euroopan rauhan tuhonnutta presidentti Vladimir Putinia, on amerikkalaisdokumentti Putinin oma tie suorastaan välttämätöntä katsottavaa. Dokumentti piirtää huolestuttavan kuvan miehestä, joka on valmis puolustamaan itseään ja korruptiolla kahmimiaan 40 miljardia dollaria hinnalla millä hyvänsä.

Valtaan nousu tapahtui haastateltujen mukaan rikosten kautta. Pietarin apulaispormestarina rikastunut Putin auttoi vuonna 1997 entisen esimiehensä ja rikostoverinsa Anatoli Sobtšakin pakenemaan Venäjältä. Uskollisuus vakuutti presidentti Boris Jeltsinin lähipiireineen siitä, että presidenttinä Putin estäisi oikeustoimet heitäkin vastaan.

Paljon hirvittävämpi on tapa, jolla tuntematon Putin nostettiin kansansuosikiksi: esitettyjen todisteiden valossa näyttää selvältä, että turvallisuuspalvelu FSB räjäytti vuonna 1999 venäläisiä kerrostaloja asukkaineen, jotta voitiin syyttää tšetšeenejä ja aloittaa sota. Kovapuheisesta Putinista tuli sankari. Tuhansia viattomia kuoli.

Saman toiminnan jatkumolta tuntuvat siis sotatoimet Ukrainassa ja oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murha Kremlin valvontakameroiden alla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat