Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epätavallinen kolmiodraama

Radio ja TV
 
Ava
Michelle Williams ja Seth Rogen näyttelevät avioparia, vaunuja vetää Williamsin uusi ihastus Luke Kirby.
Michelle Williams ja Seth Rogen näyttelevät avioparia, vaunuja vetää Williamsin uusi ihastus Luke Kirby. Kuva: Ava
Arvio: draama
Take This Waltz ★★★★
Kanada/Espanja/Japani 2011
Ohjaus Sarah Polley
Pääosissa Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby, Sarah Silverman
AVA klo 21.00

Kanadalainen Sarah Polley (s. 1979) on työskennellyt lapsuudestaan asti näyttelijänä. Vuonna 2003 hän avioitui leikkaaja David Wharnsbyn kanssa, joka oli tärkeä tuki Polleyn suuntautuessa kohti ohjaajan uraa.

Vuonna 2006 valmistunut ensimmäinen pitkä elokuva, ajatuksia herättävä Kaukana poissa (Away From Her) kertoi tyylikkään vähäeleisesti avioparista, jonka vaimo sairastuu Alzheimerin tautiin ja kiintyy hoitolaitoksessa toiseen mieheen.

Vuonna 2008 Polley ja Wharnsby erosivat, ystävinä. Sanojensa mukaan Polley alkoi kirjoittaa toista elokuvaansa Take This Waltz jo avioliiton hyvinä vuosina, eikä hän siis pidä vuoden 2011 draamaa omaelämäkerrallisena.

Elokuva kertoo matkailuesitteitä kirjoittavasta torontolaisesta Margotista ( Michelle Williams ), joka on naimisissa mukavan, keittokirjaa kirjoittavan Loun ( Seth Rogen ) kanssa.

Heillä on oma huumorinsa ja lämminhenkiset päivänsä, mutta myös hiljaisuutensa ja hetket, jolloin ollaan yhtäkkiä eri aallonpituudella.

Työmatkalla Margot tapaa Danielin ( Luke Kirby ). Vasta kun paljastuu, että Daniel on avioparin uusi naapuri, Margot kertoo hänelle olevansa naimisissa.

Williamsin esittämässä Margotissa yhdistyvät elokuvan kannalta elintärkeästi arjenläheinen viehätysvoima ja hankalasti määriteltävä hermostuneisuus. Miesnäyttelijät eivät ole aivan Williamsin tasolla, ja elokuvaa vesittävät hieman myös humoristiseksi tarkoitetut kohtaukset.

Suuret linjat Polley kuitenkin ohjaa jälleen taitavasti. Toisin kuin tavanomaisemmissa, selkeärajaisissa kolmiodraamoissa, Take This Waltzin suuntaa ei ole helppo arvata. Vielä elokuvan päättyessäkin jää mukavasti tilaa tulkinnoille ja pohdinnoille.

Polleyn kertoman mukaan tulkinnanvara on johtanut siihen, että yhdellä tapaa tulkinneet ovat haukkuneet elokuvan ja toisella tapaa tulkinneet kehuneet.

Mielestäni kehut ovat paikallaan kummassa tapauksessa tahansa, tai vaikka jäisi tulkintojen välimaastoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat